• StrawberryDaquiri

    Att skaffa en Golden Retriever, erfarenheter?

    Jag och min sambo har fastnat i rasletande efter en hnd som passar oss, det är verkligen inte lätt att hitta rätt när man inte har haft hund förr. Både jag och min sambos familjer har/har haft hund så visst har vi erfarenhet av hund i hemmet men att skaffa sin första egna hund är ändå ett stort steg.
    Jag har alltid varit inne på att jag vill ha en stor hund medan min sambo sagt tvärt om. Jag började tänka om då jag började bekanta mig med rasen Pomeranian (dvärgspets), jätte fina hundar och trevliga(den jag träffat). Men efter att ha pratat med uppfödare och läst mer om rasen är vi inte lika säker på att det är en hund som motsvarar det vi efterfrågar. Nu är vi inne på en golden istället.
    Vad har ni för erfarenheter av rasen? Hur var det när ni skaffade en golden valp? Alla svar och erfarenheter tas tacksamt emot :)

  • Svar på tråden Att skaffa en Golden Retriever, erfarenheter?
  • Miililoo

    Vi har golden retriever i våran familj. Hade inte köpt vuxen hund.
    Dom kräver ju lydnad och att man aktiverar dom.
    Vi cyklar, går lååånga runder,sök osv.

  • hundpuss

    Vad gäller bettstatistik så handlar det om att människor köper hund efter exteriör, det är där problematiken börjar. Folk inser inte vad de har i kopplet.

    Hatten av för TS som faktiskt vill sätta sig in i hur olika raser är, det är inte lätt att veta om man är "nybörjare".

    Sålänge man är medveten om vad man köper, och är villig att aktivera hunden på det sättet hunden behöver så tror jag att det kommer funka.

    Mina föräldrars granne har en goldentik,
    personligen tycker jag att de är tråkiga. Ingen hund jag själv skulle köpa, men golden tycks ju vara den "perfekta familjehunden". (Inte sällan man hör om/ser småbarnsfamiljer som köper golden. )

    Skulle jag ändå köpa mig en golden skulle jag välja en efter jaktlinjer, jag gillar hundar man kan jobba med, men det är ju en helt annan femma.

  • hmcc

    Det är ett jädra tjat om aktivering.

    Min första golden (den vanliga typen)var ett misstag, jag hade ingen aning om hur LITE en ras ville jobba.

    Nästa hund (en jaktgolden) kom upp i elitsök, elitspår elitlydnad tävlade jakt och agility och dog 4 år gammal.

    Så den som inbillar sig att det är ägarns fel att hunden är en soffpotatis är grymt fel ute...mao FÖRSÖKTE jag (med alla medel) få även den första bli intreserad av dom grenar den andra var.

    Jag har träffat enormt mycket goldens av alla modeller och enormt mycket ägare under domåren jag hade mina 2...gemensamt för utställningstypens ägare är att dom själva tycker dom har hundar som klarar allt men har 1000 bortförklaringar till att det inte finns arbetsmeriter...

    Det som är viktigt är att hunden får vara med på "allt" ni gör, ni behöver inte känna er stressade över att inte aktivera den.

    Se på mina hundar texdom anses vara aktiverade som sysslar med agility...ett lopp tar 30 sekunder, dvs en minut om dagen (2 lopp per tävling) då vi tävlar men det är tiden på tävlingsplatsen som gör dom trötta.

  • ming
    Zaria skrev 2009-08-09 12:47:55 följande:
    Känns som att den statestiken bara är en myt, den är väldigt omtalad men ingen verkar lyckas hitta den.
    Jag tror att det är antal bit, oberoende av antal hundar. Dvs det är fler antal bett eftersom det helt enkelt finns fler antal goldens. Kanske det visar annorlunda siffror om man tar hänsyn till hur många individer det finns och den procentuella fördelningen i alla raser.
    Jag vet inte om det är så, men jag misstänker att det kan vara därför folk tror det.
  • kimsi
    hmcc skrev 2009-08-09 16:51:07 följande:
    Det är ett jädra tjat om aktivering.Min första golden (den vanliga typen)var ett misstag, jag hade ingen aning om hur LITE en ras ville jobba.
    Fast den här diskussionen har du och jag haft förr, vi kan väl vara överrens om att varje hund är en INDIVID och den kan finnas stora variationer inom en ras. Men för det så kan man inte säga att ALLA golden är lata soffliggare som inte vill jobba, för det är att vara ute och cykla på totalt fel ställe!
  • puuhmage

    hej hej

    ja har 3st goldrar

    jätte snälla o bra osv......

    mina 2 yngsta älskar o jobba i bana o tävla osv medans min stora bara vill leka o mysa osv.....

    en sak som många med golden glömmer är ju att det oxå är draghund i sig om ja minns rätt för hur ofta ser man inte en golden drar i koplet osv...

    ja glömde träna koppel träning med min älsta o det fick ja för det nu när han är större starkare o ja måste koppla han då o då.....

    ja kan rekomendera golden

    men det är mycke pälsjobb massa lek o aktevering o uppmärksamhets jobb o sen allt annat oxå........

  • tinkerbell

    skulle inte skaffa en hundras av den större modellen,de drar in med sig en massa skit,sen så ska amn ut med e även i regn,rusk,snö,blask,det ända man kan göra då är att duscha av de,annars så kan man glömma renligheten.de fäller en massa goldens.och ställ er frågan ifall ni kan stå ut med att det är skitigt på golven,sand och grus överallt,hår som sitter fast som fästingar på en?arbetande ras som behöver sin stimulans,,
    om jag vore ni så skulle jag skaffa mig en jack russell,,liten,smidig,arbetande,väldigt lekfull och rolig ras..........

Svar på tråden Att skaffa en Golden Retriever, erfarenheter?