Inlägg från: köttbullelydnad |Visa alla inlägg
  • köttbullelydnad

    Att skaffa en Golden Retriever, erfarenheter?

    Pikapika skrev 2009-08-08 12:31:29 följande:
    Som i de flesta raser är variationen i mentaliteten stor mellan olika linjer/ individer. Sen är det en hundras som fäller mer eller mindre konstant - så om du gillar att städa så
    Jag har ett enda ord som klingar i skallen - FURMINATOR!
  • köttbullelydnad

    Trevliga hundar, men inget för soffsittaren. Arbetande, relativt krävande, men väldigt positiva. Man bör dock vara noga med val av uppfödare och kolla upp rasrelaterade sjukdomar innan så att man är väl insatt på alla plan.

  • köttbullelydnad
    StrawberryDaquiri skrev 2009-08-08 23:35:02 följande:
    Hur mycket ska man aktivera en golden? Jag har ju som sagt tänkt att arbeta med den inom någon område, dock ej tävla. Sen blir det självklart långpromenader och lek. Är det för lite?
    Lek... Det får mig osökt att tänka på flatten - de växer aldrig ur valpstadiet så sett Dock samma som med golden med aktivering, aktivering, aktivering.

    Naturligtvis behöver ni varken vara elitidrottsmän eller tävla på elitnivå med hunden - det är inte svart eller vitt som vissa vill få det att låta som. Men man bör vara på det klara att de inte är självklara familjehundar med lugn och ro i kroppen, det kommer när de är tillfreds med sin uppgift Att gå lydnadskurser och träna på momenten man lär sig där hemma/någon annanstans samt långa promenader, kanske lägga ett spår då och då och köra ett personsök kan funka alldeles yppeligt.
  • köttbullelydnad
    tinkerbell skrev 2009-08-31 11:27:51 följande:
    skulle inte skaffa en hundras av den större modellen,de drar in med sig en massa skit,sen så ska amn ut med e även i regn,rusk,snö,blask,det ända man kan göra då är att duscha av de,annars så kan man glömma renligheten.de fäller en massa goldens.och ställ er frågan ifall ni kan stå ut med att det är skitigt på golven,sand och grus överallt,hår som sitter fast som fästingar på en?arbetande ras som behöver sin stimulans,,om jag vore ni så skulle jag skaffa mig en jack russell,,liten,smidig,arbetande,väldigt lekfull och rolig ras..........
    Uhm... En liten detaljmiss - ALLA hundar ska ut oavsett väder, vind eller lust.
    Länge sen man såg ett så negativt inlägg
  • köttbullelydnad
    tinkerbell skrev 2009-08-31 11:27:51 följande:
    sen så ska amn ut med e även i regn,rusk,snö,blask,det ända man kan göra då är att duscha av de,annars så kan man glömma renligheten.
    Det var det här jag reagerade på. Men jag kan ha missuppfattat
  • köttbullelydnad
    Yllet skrev 2009-09-01 01:18:25 följande:
    Ehh ja en hund är en hund.. alltså ska den ut VARJE dag flera ggr/dag.Små hundar där finns ofta problemet att deras dåliga ovanor inte ses som lika allvarliga för att de är ju så små och söta... Det är precis lika otrevligt med en liten hund som skäller som en stor.
    Ja? *Förvirrad*
  • köttbullelydnad
    tinkerbell skrev 2009-09-01 11:43:10 följande:
    det har du verkligen,,läs lite mer mellan raderna......
    Ser ändå inte vad jag kan ha missat? *Ännu mer förvirrad*
Svar på tråden Att skaffa en Golden Retriever, erfarenheter?