Många vill slippa handla

  

Medlemmen Qaroliine är en av dem:
- Det är bra, nyttig mat. Vi ville äta nyttigare och prova nya recept, därför började vi prenumerera. Kräsna barn gillar dock inte den sortens mat, berättar hon.

  
I Familjeliv.ses omröstning uppgav elva procent av de som röstade att de beställer hem matkasse och så många som 20 procent att de funderar på att göra det.

  
- Jag skulle absolut vilja prova, men det finns inte där jag bor, säger medlemmen idiblon yes, som med sin åsikt representerar 14 procent i omröstningen.

  

Företagen som erbjuder tjänsten har ploppat upp som svampar de senaste åren. I början var det främst i större städer som det gick att beställa hem kassen, men företagen expanderar i rask takt och levererar på fler och fler orter.

  

Kassen består vanligtvis av varor till middagar för fyra personer samt recept. Vanligast är att få en kasse hem med fem middagar, men alternativ med tre middagar finns också för dem som vill fortsätta laga sin egen middag några fler dagar i veckan. På de flesta ställen går det också att beställa leverans varje eller varannan vecka.

 
Medlemmen MBert är en av dem som funderar på att prova:
- Jag tycker att det är lite för dyrt så vi tvekar. Så än så länge bär vi hem matkassarna själv. Men jag tycker att tanken på samleverans är bra, för miljön och min fritid. Jag har däremot nyligen börjat prenumerera på enkla, snabba vardagsrecept med inköpslista som underlättar matlagningen i vardagen.

  

TeÄrLivet beställer inte hem kasse:

- Nej nej, jag tycker om att handla mat, säger hon.
Hon delar åsikt med många andra av de som inte vill beställa hem matkasse. Andra vill helt enkelt fortsätta att planera själva.

  

Om du är nyfiken så finns flera företag att välja mellan, främst för dig som bor i den södra halvan av landet. Här är några av dem:

  

www.matkassen.se - Stockholm

  

www.matkassen.nu - Gränna, Ödeshög, Tranås, Kaxholmen, Ölmstad, Mjölby och Skärstad. Snart även i Linköping.

 
www.framtidensmat.se - Stockholms län, Uppsala, Södertälje, Järna, Vaxholm, Mariefred, Sigtuna och Nykvarn

  

www.middagsmaten.se - Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Partille, Lerum, Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla och Munkedal

  

www.familyfood.se - södra Sverige

 

matgladakassen.se – Östersund med omnejd

  

www.linasmatkasse - större delarna av Göta- och Svealand

  

www.middagsfrid.se - större delarna av Göta- och Svealand

/
Mat
stats