• Elt123

    Mjölkprotein delicatobollar

    Hej. Vi provar mjölkfritt då dottern har lite bökig mage, vi tycker det blivit lite bättre dag 3 nu, men har läst att folk äter delicatobollar. Men läser man på inehållsförtekningen så står det KAN INNEHÅLLA SPÅR AV MKÖLKPREOTEIN?

    vågat man äta sånna bollar ändå? Hur funkar det? 

  • Svar på tråden Mjölkprotein delicatobollar
  • Embla twopointoh

    När det står att något kan innehålla spår av ditten eller datten, betyder det att produkten inte har detta som ingrediens, men att det kan ha råkat komma med i alla fall i tillverkningen, till exempel om samma tillredningskärl i fabriken används till flera olika produkter. Det diskas i sådana fall emellan, men tillverkaren kan inte garantera att små rester kan finnas kvar.

    Ät du dina delicatobollar i lugn och ro, även om det skulle råkat komma med lite mjölkprotein i dem, är det förmodligen i sådan liten mängd att det inte gör någon skillnad.

  • Sunflora

    Det betyder att de tillverkas i lokaler där det finns mjölk ibland kan det till och med vara i samma maskiner (de diskas såklart emellan) så det handlar om hur känslig hon är om ni kan använda samma porslin, skålar mm till henne som er andra kan hon äta Delicato bollarna också. 

Svar på tråden Mjölkprotein delicatobollar