• Nilsons028

    Någon som gått igenom förlossningen ensam?

    Jag är gravid och nyinflyttad i en ny stad, min och mannens släkt bor över 100 mil bort. vi har ett barn sen tidigare och vill inte anlita barnvakt då förra förlossningen tog flera dagar, ett alternativ är att släktingar eller vän flyger hit men de jobbar och känns inte helt okej heller..

    jag är inte rädd för förlossningen så hade kunnat tänka mig gå igenom det själv och därmed slippa all oro över barnvakt och annat praktiskt, någon som gått igenom detta ensam?

  • Svar på tråden Någon som gått igenom förlossningen ensam?
  • Aliona

    Det är jättebra att du kan tänka dig att gå igenom förlossningen själv (och det klarar du!), men vad tänker pappan om att missa sitt barns födsel? 

  • Anonym (Ärnfrid)

    Nej, men det var rena rama turen att jag inte behövde det (en möjlig barnvakt råkade vara i stan). Jag hade precis som du förberett mig på att föda ensam. Förr gjorde alla det, ska man väl komma ihåg. Man gick ju dock ifrån det av en orsak, men uppenbarligen går det.

    Anledningen till att vi trodde att det skulle behöva bli så är att jag föder barn snabbt, så vi hade som plan att fadern och det äldre syskonet skulle vänta på sjukhuset, typ i cafeet eller så. Det är också ett sätt. Men tar det ett dygn är ju inte det aktuellt. 


    Doula är ju också en möjlighet. 

  • Bergegardh

    Ja det var inga problem, gjort det två gånger. Du slipper ta hänsyn till att en partner är där. Personalen kollar till dig extra då de vet att du är själv. Du tar alla beslut direkt utan att behöva göra partner delaktig. Du känner ju din kropp och barnet i magen bäst. Tips är dock att ringa in barnvakt, om det går, så partner kan komma till sjukhuset efter födseln. Mysigt att landa lite med sin partner och nya bebis innan ett stora syskon behöver all uppmärksamhet. 

  • Anonym (Tea)

    Inget problem om graviditeten varit okomplicerad. Vid min andra förlossning var min man hemma med vårt första barn. Ärligt talat så var jag så fokuserad  på förlossningen att jag inte märkte att han inte var där. Jag hann till och med pusta ut innan han dök upp.  

  • Cathariiina

    TS! Jag tror att du är tryggast på förlossningen, om du vet att ditt stora barn är i säkerhet med sin pappa. Massor av kvinnor har fött utan någon stödperson som de känner, sedan sjukhusförlossningarna blev moderna, och att papporna (eller några män alls förutom doktorn om han behövs) ska vara med är en mycket ny idé i världshistorien. 


    Aliona skrev 2024-02-18 21:16:13 följande:

    Det är jättebra att du kan tänka dig att gå igenom förlossningen själv (och det klarar du!), men vad tänker pappan om att missa sitt barns födsel? 


    Det är väl en lite sak i sammanhanget, jämfört med att de ska lämna storasyskonet till någon främmande barnvakt, och vara oroliga för det hela tiden? Sådant kan till och med stoppa upp förlossningsarbetet. 
Svar på tråden Någon som gått igenom förlossningen ensam?