• Nymphomania

    Tillställningar/mötesplatser såhär års?

    Alltså, jag kanske är lite konstig men till mitt försvar kan jag tala om att jag varit hemmafru/hemmaförälder på heltid de senaste 8 åren. Helt enkelt för att det är det som funkat bäst för oss, då vi har barn med npf (ast/Asperger Och add, adhd etc), samt maken troligen Asperger. Jag har behövt finnas till hands och har tagit allt kring barnen (Har behövt vara med på skolan en hel del), och de har alla tre anpassad studiegång och alltid haft.
    Orkar inte förklara ytterligare, mer än att jag o maken bestämde så för 8 år sen då det blev övermäktigt för mig/oss att jag både omskolade mig och ta hand om barn som kraschat i skolan, inte mådde bra på förskola osv. Maken ville kunna fokusera fullt ut på sitt jobb, slippa vabba etc. Det har definitivt gynnat honom och barnen, så ingen behöver ifrågasätta det.
    Jag är också otroligt tacksam över all tid jag fått spendera med barnen och hemma

    Dock är jag en väldigt social och utåtriktad person, så jag har känt mig ensam i perioder, lite isolerad. 
    Nu när barnen börjar bli äldre (10, 13, 16) känner jag mer o mer att jag kan börja satsa på mig själv litegrann o eget mående, speciellt då jag o maken nyligen varit utbrända efter en svår tid. 
    Mitt samtalsstöd har också påtalat flera gånger att jag skulle må bättre av att ha något eget och få mer egentid. 
    Jag håller på och tittar på möjligheter.

    Men grejen är att jag vet inte hur man gör.
    Vi bor en mindre ort och är relativt nyinflyttade i länet. (3,5 år sen vi lämnade kommunen jag växt upp i. )
    Jag har inte så många vänner här eller nån att umgås med själv liksom. 
    Jag gillar att gå ut o dansa o dricka lite. Gör det typ vartannat år. 

    Jag älskar ju att vara med familjen och jag stortrivs i vår lilla ort (ca 7000 invånare) i ett lugnt och tryggt område några km utanför själva centrum.

    Vi gör mkt tillsammans med våra barn, även såhär års. Går på café, åker till skidanläggningen, går på bio, bowlar mm.
    Speciellt då flickorna behöver en push att lämna hemmet. Speciellt 16-åringen som nästan har social fobi men längtar efter att träffa en partner och få nya vänner.

    På nyårsafton klär vi upp oss, äter min hemgjorda smörgåstårta, bakar vitchoklad-tryfflar och massa annat gott.
    Jag älskar att gå ut vid 12-slaget och titta på fyrverkerierna (Ja Det är synd om djur som blir skrämda, vi har också djur o vi skjuter inget, skickar upp komloyer)
    Men i vårat område är det ganska lugnt och dött. Skönt såklart med ett tryggt o lugnt område, men ibland är det ju kul med lite drag. 
    Önskar man hade några att bjuda över.
    Blir kanske att åka iväg till några bekanta en stund. 

    Men jag funderar på hur man ens träffar folk på vintern. Och då menar jag inte på Ica. Men i trevliga sammanhang, som på valborg, midsommar osv.
    Hur kommer man ut bland folk? Var finns det folk?
    Får nästan ångest när jag tänker på alla fina kläder vi har, som så sällan kommer till användning, speciellt såhär års, speciellt för min del. Klart jag klär upp mig när det är nåt speciellt, även om så bara med familjen, men känns ändå tråkigt att inte få "visa upp sig", missförstå mig inte nu. Man tar ju inte direkt på sig finkläderna när man åker till skidbacken och är i grillstugan. 
    Många i min ålder uppskattar lugn o ro som blir såhär på vintern har jag förstått. 
    Att mysa hemma med familjen och bara vara tillsammans. Och självklart gör jag det med. Men vi behöver mer socialt ,komma ut i sammanhang. 

    För några år sen firade vi nyår på Scandic the reef i Danmark. Och det var mäktigt. Stort. Mycket folk och mycket fyrverkerier. Jag behöver inget så storslaget i år. Vill ju helst äta smörgåstårtan och annat gott men gärna komma ut lite också. En stund på kvällen/ natten i alla fall. Typ 22-02. 
    Men vart ska man vara? 
    Kan någon förstå mina tankar eller är jag en konstig 40-årig trebarnsmamma? 

  • Svar på tråden Tillställningar/mötesplatser såhär års?
  • Anonym (Finlandsfärja)

    Finlandsfärjan går inte såhär års eller?

  • Anonym (Lovisa)

    Först får du nog förklara vad du vill ha tips på för din text blev rörig.  Vill du ha tips på hur du firar nyår med familjen eller tips på saker för DiG att göra ensam som egen tid?

  • Dexter dot com

    Fråga grannarna om dom vill komma över på nyår. Det kan bli början på en ny vänskap.
    Jag stötte på en relativt ny granne för ett tag sen , började prata och nu ses vi 1 g/v över mat och lite vin och hon kommer över på nyår. Det visade sig att hon inte känner någon och blev jätteglad att jag tog kontakt.

  • Anonym (?)

    Småorter har ofta ett aktivt föreningsliv, allt från barnens fritidsintressen till intresse- och kulturföreningar. Vill du bygga nätverk börja där,

  • Nymphomania

    Tack för all respons. Ursäkta att texten blev rörig. 
    Angående Finlandsfärjan så, jo vi bodde i Roslagen tidigare och hade då nära till flera kryssningar men nu bor vi 30 mil därifrån så... Jag älskar dock att åka färjan och har släktingar kvar i Roslagen, men yngsta dottern hatar att åka båt dessvärre, så jag o maken eller jag o min väninna, som bor i andra änden av Sverige, får kryssa tillsammans nångång. 

    Och ja, jag ville framförallt ha tips på hur man kommer ut bland folk såhär års, vad det finns att göra som jag inte tänkt på. Framförallt tillsammans som familj men en hobby eller nåt eget är också aktuellt. Har en väninna 60 mil bort som har bridge som sin grej, det tyckte hon jag också skulle börja med haha. 

    På tal om grannar att lära känna, har några grannkompisar i området. En som tar han om våra djur när vi är iväg samt att vi ses o fikar ibland här hemma. Men hon är ca 60 år och har precis som jag gått in i väggen tidigare. Hon orkar inte heller ses så ofta. Hon är snäll o trevlig och rolig att prata med ibland men hon vill mest skvallra och är rätt ensam. Blir inte så mycket utbyte.
    Umgicks ett tag med hennes son, ca 25 år, men han lever ensam och antingen jobbar eller festar.
    Har en god väninna, ca 54 år, jag var vän med hennes dotter först. Men denna väninna är fantastisk och som en extramormor till mina barn (mina föräldrar bor långt bort o vi ses bara 1 gång om året) och extramamma till mig. Hennes barnbarn som är bra vän med min yngsta dotter, och vi ses så ofta vi kan. Men hon har alltid 100 bollar i luften. Men henne tycker vi mycket om. 
    Jag var som sagt vän med hennes dotter först. Vi bodde grannar och våra barn umgicks, ca 2 år sen.
    Vi blev bästa vänner och hon blev den bästis jag aldrig haft. Vi kom väldigt nära, väldigt snabbt och umgicks nästan dagligen. Hennes barn åt hos oss ibland och nån utav mina barn åt hos henne. 
    Vi firade nyårsafton tillsammans. Vi hade halloween-party tillsammans. Vi hjälptes åt i tvättstugan, vi åkte o gjorde ärenden tillsammans. Jag saknar det oerhört mycket. Tyvärr så har hon missbruksproblematik och även om hon inte hade tid att knarka när vi umgicks så dracks det alkohol i tid o otid, även när vi hade barnen omkring oss. Det i kombination med hennes många, svåra diagnoser gjorde att hon var svår. Ena stunden var vi hennes allt o det blev för intensivt, hon blev gränslös för att i nästa stund försvinna spårlöst och sitta i nån knarkatkvart. Hon drog sen. Lämnade hyresbostad, lämnade ungar hos papporna (som hon tidigare sagt var olämpliga) 
    och åkte på roadtrip med en nyfunnen kärlek, mitt i smällkalla vintern. Hon drog helt enkelt. 30 mil norrut. Nu är hon tillbaka sen ett tag men den korta tid hon var ren så träffades vi en gång och hon var så vilse i sig själv. Nu bor hon i ett källarförråd i ett hyreshus med sin ungdomskärlek, ortens omtalade missbrukare. Han är också jätte snäll o en bra person. Men deras liv går liksom inte att kombinera med mitt. Jag vill inte ha en missbrukare nära mina barn. Och hon har trampat så på mig, sårat mig och svikit mig under åren så jag bör hålla mig borta, för min egen skull.
    Men herregud vad jag saknar det vi hade. Barnen saknar det också, speciellt då hennes flickor bor med sin pappa som förbjuder dom att ha ett socialt liv. 

    Men , men. Jag uppskattar de få vi har omkring oss och jag låter inte detta hindra mig från att våga lite på någon igen, om än försiktigare nu än förut.

  • Anonym (?)

    Kolla runt vad det finna för arrangemang i närheten där ni bor, någon restaurang eller hotell som har nyårsfirande t ex.

    Att nu, två veckor innan nyår, börja leta vänner att fira med är lite sent. Ha det som mål för nästa år, bygga upp ett lokalt nätverk med vänner ni umgås med

  • Anonym (Lovisa)

    Rent generellt är ni på tok för sent ute när det gäller nyårsfirande som måste bokas. Restauranger,  stugor, hotell , resor etc är bokat i regel 1 år i förväg .  Tågbiljetter gick åt direkt när dom släpptes för nån månad sedan.  

    Samma sak gäller med att bjuda in till fest eller middag, nästan alla är redan bortbjudna sedan länge .  Ni måste vara tidigare ute med såna här saker. 

    Men kolla upp i samhället där ni bor vad som finna tillgängligt. Brukar ju kunna finnas allmänt firande på ett torg tex med kanske nån ljusshow eller fyrverkerier.  Kyrkan kan ha arrangemang av olika saker. Kolla Facebook-grupper. 

Svar på tråden Tillställningar/mötesplatser såhär års?