• stanlunda

    Solsemestern i Spanien, frågor

    Vad är den mest optimala solsemestern i Spanien med två barn, 5 och 2? Planerar åka för första gången men vet inte riktigt hur vi ska tänka. Lägenhet eller hotell med frukost alt. halvpension? Hotellpool eller bada i havet? Brukar det finnas lekplatser? Vi vill inte att 5-åringen ska sitta med ipad hela dagarna.

  • Svar på tråden Solsemestern i Spanien, frågor
  • TvillingmammaVästgöte

    Om man åker med de stora resebolagen har de barnvänliga hotell. Fritidsresor Blue village har vi åkt till och det var fantastiskt med barnaktiviteter som ordnades spontant vid polen, av ledare. Det finns också lekparker och roliga saker utöver bad och sol på alla sådana hotell. Ving har ett motsvarande koncept Sunwing, men det är oftast lite dyrare än Blue Village. Sunwing är dock superbra för barnfamiljer, hotellen är byggda för skandinaviska familjer och allt är jättebra och säkert och tryggt och det finns massor av aktiviteter.  Sen har resefirmorna också enklare och billigare hotell som är barnvänliga, det brukar framgå i presentationen av hotellet. Bokar ni på egen hand är det ju mer för att kolla, att hotellet är barnvänligt. 
    Rekommenderar en liten lägenhet så att  man kan äta lunch och mellanmål i lugn och ro, det kan man ju fixa till med lite enkla medel det brukar vara skönt när man har små barn. 

  • TvillingmammaVästgöte

    Lägenhet med frukost tyckte jag var det bästa när barnen var små. Skönt med frukostbuffe, sen åt vi enkel lunch på rummet med lite vila från sol och stoj. Middag åt vi på hotellet, man kan oftast betala för att få äta av All inclusive buffen på kvällen.
    Att äta All inclusive hela tiden med så små barn blir lätt lite jobbigt, tyckte vi. 

Svar på tråden Solsemestern i Spanien, frågor