Provade detta idag, det fick en 3 på skalan 1-5 av sonen. Tyckte själv det var helt ätbart. Fräste med lite purjolok, salt och peppar också. Använde konserverade kikärtor och 'ingefärspasta' i tub istället for att riva färsk, det gick mycket snabbt att fixa ihop.
Kikärtsgryta i röd currysås
Ingredienser 8 portioner
6 dl kokosmjölk
4 st grillade paprikabitar, inlagda
4 tsk röd currypasta
2 msk ingefära, färsk riven
2 st vitlöksklyftor
2 st röd chili
2 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
10 dl kikärtor, kokade
alternativt 4 dl torkade kikärtor som du själv blötlägger och kokar
Olja att steka i
8 port ris
Tillagning
Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
Mixa 1/2 burk kokosmjölk med den grillade paprikan till en slät sås.
Hetta upp olja i en kastrull/större panna. Fräs röd curry, ingefära, vitlök. Hacka chili. Fräs med. Slå på paprikasåsen och resterande kokosmjölk. Tillsätt vatten. Smula i buljongtärning. Låt puttra i 5-10 min.
Lägg i de kokta kikärtorna och låt bli varma. Servera med riset.