Vad blir det för mat?
Jag behöver inspiration. Allt som oftast fastnar man i "matfällan" och steker på en panna köttbullar. Vad ska ni äta? Har du något recept på något smarrigt att dela med dig av?
Jag behöver inspiration. Allt som oftast fastnar man i "matfällan" och steker på en panna köttbullar. Vad ska ni äta? Har du något recept på något smarrigt att dela med dig av?
Hemgrillad (i ugnen) kyckling med hemgjord potatissallad. Båda görs samtidigt och är klar samtidigt.
Idag blev det enklast tänkbara. Kalkonbacon med fullkornspasta och sån där djupfrysblandning av ärtor, paprika och majs. Jag kör ofta samma mat också i brist på tid, ork och inspiration. Nåt nytt vågade jag mig dock på häromdagen från ett många år gammal recept och det var fiskbiffar. Mixa sej (eller valfri fisk) med 1,5 dl. matlagningsgrädde, 2 tsk potatismjöl, salt, vitpeppar och dill. Forma till biffar med en sked och stek med smör. Supergott. Blev snabbt en favorit här hemma hos ungarna.
Skinkstuvning och kokt potatis. Stuvningen gjord av margarin, vetemjöl, mjölk och kryddad enbart med riktig soja. Lika delar rökt skinka och hamburgerkött brynt (för mer smak) och blandad i stuvningen.
Mumma! Jag gav mig på att steka strömming med potatismos. Det blev supergott men det luktar stekos i hela kåken.
Det blir bruna bönor nu, färdiga ur en sån där ?plastkorv? med stekta bacontärningar till. Brukar justera bönorna med lite buljong för få ner sliskigheten på dom och även krydda upp med chili och pressad vitlök. Enkelt och gott!
Idag blev det enklast tänkbara. Kalkonbacon med fullkornspasta och sån där djupfrysblandning av ärtor, paprika och majs. Jag kör ofta samma mat också i brist på tid, ork och inspiration. Nåt nytt vågade jag mig dock på häromdagen från ett många år gammal recept och det var fiskbiffar. Mixa sej (eller valfri fisk) med 1,5 dl. matlagningsgrädde, 2 tsk potatismjöl, salt, vitpeppar och dill. Forma till biffar med en sked och stek med smör. Supergott. Blev snabbt en favorit här hemma hos ungarna.
Mumma! Jag gav mig på att steka strömming med potatismos. Det blev supergott men det luktar stekos i hela kåken.
*gott
Kolla under Hus och hem och sen under Matlagning, där finns det massor av tips
Mycket gott med dillsås till.
Igår blev det kyckling med jordnötssås. Provade ett nytt recept på såsen och med lie modifikationer så blir det nog bra nästa gång. Idag kör vi en kycklingsallad på resten av kycklingen.
Imorgon en nötgryta gjord på stout och med potatismos till.
Fläskpannkaka blir det här idag