Tow2Mater skrev 2018-11-08 03:03:50 följande:
Jag använder stekkniv till att skära och hacka. Men det måste vara en dubbeleggad stekkniv, de som är enkeleggade funkar inte alls. Och jag hittar tyvärr inga nya dubbeleggade stekknivar att kopa, jag skulle vilja ha fler. Har en kockkniv, men gillar den inte,
kan inte skära och hacka så snabbt med den for jag är rädd att skära mig i fingret (vilket har hänt).Du börjar långsamt och gör som du gör när du ökar hastigheten.
Sen får man ha en teknik som gör att man skär sig betydligt mer ovanligt.
De ggr jag skär mig, det är alltid när jag slarvar med nått.
Där man håller kniven fel mot man brukar, händer där dom inte ska vara, och andra korkade saker man kan tänkas göra.
När jag tänker på det, så var det rätt längesedan jag skar mig ordentligt, ordentligt menar jag snitta ned 1-2 mm.
Att den snuddar och skapar en repa i huden, det sker lite oftare.
Jag har väl nästan samma hastighet som en arbetande kock som är snabb..
Sen tror jag de har en större precision då de gör det var dag och i mängd, än vad jag har.
Men sällan jag känner en sådan precision behövs, dock hade det varit bra om man hade tänkt på detta från början.
Så kanske man även hade haft precisionen på topp.