• evelinaj

    Trendig kökskniv

    Hej allihopa!
    Jag och några klasskamrater ska ta fram och producera en ny trendig kökskniv! Målgruppen är framförallt riktad till dig som är ung och trendmedveten, men alla svar är självklart välkomna! Länken hittar ni HÄR.
    Tack så mycket till er som tar er tid och svara på den här enkäten (tar inte längre än 1 minut)!

  • Svar på tråden Trendig kökskniv
  • Tow2Mater
    Linda5 skrev 2018-11-08 13:22:30 följande:
    Fast tyvärr är det ju så idag att det är med trend än funktion.
    Hade det inte varit trend så hade varken Global eller Kyocera kunnat sälja så mycket så dyrt.
    En riktigt bra kniv som wusthof classic (hette Dreizak i sverige på 80/90 talet) hade ju aldrig fått konkurrens om inte det varit för mode och design.
     
    Morakniven användes väl till allt på 70-talet? ;)
  • Linda5
    Tow2Mater skrev 2018-11-08 19:41:52 följande:
    Morakniven användes väl till allt på 70-talet? ;)
    Absolut. Den har ju också kommit i modeller som köksknivar. Tyvärr tycker jag inte kvalitén på Mora knivarna är samma som förr.
    När jag svarade i tråden tänkte jag design mer utseende på handtag samt nytt material  på bladet. 
  • klyban
    Tow2Mater skrev 2018-11-08 03:03:50 följande:
    Jag använder stekkniv till att skära och hacka. Men det måste vara en dubbeleggad stekkniv, de som är enkeleggade funkar inte alls. Och jag hittar tyvärr inga nya dubbeleggade stekknivar att kopa, jag skulle vilja ha fler. Har en kockkniv, men gillar den inte, kan inte skära och hacka så snabbt med den for jag är rädd att skära mig i fingret (vilket har hänt).

    Du börjar långsamt och gör som du gör när du ökar hastigheten.


    Sen får man ha en teknik som gör att man skär sig betydligt mer ovanligt.


    De ggr jag skär mig, det är alltid när jag slarvar med nått.
    Där man håller kniven fel mot man brukar, händer där dom inte ska vara, och andra korkade saker man kan tänkas göra.
    När jag tänker på det, så var det rätt längesedan jag skar mig ordentligt, ordentligt menar jag snitta ned 1-2 mm.
    Att den snuddar och skapar en repa i huden, det sker lite oftare.

    Jag har väl nästan samma hastighet som en arbetande kock som är snabb..
    Sen tror jag de har en större precision då de gör det var dag och i mängd, än vad jag har.
    Men sällan jag känner en sådan precision behövs, dock hade det varit bra om man hade tänkt på detta från början.
    Så kanske man även hade haft precisionen på topp.


    hur många meter var det?
  • klyban

    Det allra viktigaste för en kniv, det är att den känns bra och arbetar bra.
    Annars har man allt ifrån rostande kolståls knivar, till avancerade vikta material och legeringar.
    Och den som jag gillar mest nu, det är en "Kinesisk kockkniv".


    Den är enkel att ha super vass, olyckor känns nästan omöjliga.
    Men vissa skador kan uppstå om man försöker sig på skala vitlök eller nått smått.


    hur många meter var det?
  • Aniiee
    klyban skrev 2018-11-18 17:31:01 följande:

     


    Men vissa skador kan uppstå om man försöker sig på skala vitlök eller nått smått.


    Förlåt, men... här blev det garv.... =P
    I have a growing lack of disgust for you
  • klyban
    Aniiee skrev 2018-11-18 19:55:19 följande:
    Förlåt, men... här blev det garv.... =P

    Hehe, ingen fara alls, men det roliga är att jag använder den ändå ibland.


    hur många meter var det?
  • legomum
    klyban skrev 2018-11-19 10:47:08 följande:

    Hehe, ingen fara alls, men det roliga är att jag använder den ändå ibland.


    Tips är att använda skärbrädan istället för tummen ;)
  • klyban
    legomum skrev 2018-11-19 11:41:24 följande:
    Tips är att använda skärbrädan istället för tummen ;)

    Det var aldrig tummen som var problemet, utan när man håller på pilla med dom.
    Skala, byta och greja, och när man gör det snabbt.


    Det jag säger är att med den knivteknik man hade, så skapa man ett helt nytt problem med en Kinesisk kockkniv.
    Inte omöjligt och överkomma ;)


    Även så måste man dela med sig av sin dumhet ibland Flört


    hur många meter var det?
  • legomum
    klyban skrev 2018-11-19 15:23:04 följande:

    Det var aldrig tummen som var problemet, utan när man håller på pilla med dom.

    Skala, byta och greja, och när man gör det snabbt.

    Det jag säger är att med den knivteknik man hade, så skapa man ett helt nytt problem med en Kinesisk kockkniv.

    Inte omöjligt och överkomma ;)

    Även så måste man dela med sig av sin dumhet ibland


    Kan hälsa att de där japanska knivarna är inte helt ofarliga de heller... :)
  • klyban
    legomum skrev 2018-11-19 19:19:19 följande:
    Kan hälsa att de där japanska knivarna är inte helt ofarliga de heller... :)

    Nej, jag har endast pratat om den Kinesiska kockkniven där.


    Men ibland sitter kniven där i handen på nått ställe, och kan nästan garantera att det är bra nära 100% till eget slarv.
    Men såklart skulle jag dra ned på farten till hur många andra använder kniv, så skull jag aldrig någonsin skära mig.


     


    Den enda Japanska "vikta" kniven, den är faktiskt rätt snygg.
    Är nog vikt typ ~30ggr ala samurai teknik, om jag inte minns fel.


    hur många meter var det?
  • legomum

    Det var något med bladet men vad är jag inte så kunnig om. Däremot om jag frågar gubben så kan han berätta både länge och väl om knivarnas förträfflighet ;)

    Inte nog med det, det är tydligen en hel vetenskap hur man slipar dem.

    Men de skär löken bra iaf, inga tårar här.

  • klyban
    legomum skrev 2018-11-19 19:47:18 följande:
    Det var något med bladet men vad är jag inte så kunnig om. Däremot om jag frågar gubben så kan han berätta både länge och väl om knivarnas förträfflighet ;)
    Inte nog med det, det är tydligen en hel vetenskap hur man slipar dem.
    Men de skär löken bra iaf, inga tårar här.

    Den där vikta kniven är lite jobbare att slipa, då det är enkelställd egg.
    Jag är sådär på skräpa knivar, men blivit bättre med åren.


     


    Hehe, mitt intresse för knivar är väldigt lågt.
    De ska sitta skönt i handen, och vara ändamålsenliga, och sen lite kvalitet är att föredra också.


    hur många meter var det?
Svar på tråden Trendig kökskniv