Risk för listeria!?
Jag tillagade köttfärs igår. Skötte min handhygien noga under matlagningen och även efter. Jag la in en matlåda med köttfärs i kylskåpet igår och värmde upp noga i mikro och åt idag ett dygn senare. Innan jag hann värma köttfärssåsen så upptäckte jag en fläck på ärmen av min tröja, hade spillt köttfärs på. Jag har ocd och är sämre när jag inte kan äta medicin så det är möjligt att jag oroar mig för mycket!Tog av tröjan och åt sen maten som var varm. Sen glömde jag bort fläcken på den där tröjan... Och hade på mig den under dagen. Jag undrar, vad är risken att jag kan ha "smittats av någon bakterie" som kan ha vuxit I kylskåpet som spridits av andra livsmedel? Är hos min familj och deras kyl är täckt av olika torkade köttpålägg som inte ens är förpackade i något så är alltid rädd för att ta något därifrån.. Vet att de bakterier som kunde ha funnits i köttfärsen dött när jag lagade maten. Men har hört att bakterier kan växa på nytt eller spridas om det förvaras i kylskåp länge. Nu var de bara mindre än en dag. Jag hade tröjan på och åt en kaka, undrar om jag råkat komma i kontakt med fläcken och sen få bakterier i munnen :( förfärligt allt är