• Anonym (hjälp)

    Hur dödar jag ostronen?

    Har köpt två dussin ostron till imorgon. Enligt killen i fiskdisken så är de fortfarande levande och klarar de sig minst 24 timmar i kylen. Hur länge tar det innan de dör i rumstemperatur, och hinner de bli dåliga innan dess? Är det bättre att döda dem direkt när man tar fram dem, och hur gör man det i så fall på bästa sätt? Vill ju inte bli magsjuk.

  • Svar på tråden Hur dödar jag ostronen?
  • BuoBä

    Nu är jag en riktig snobbig surkärring, men vet man inte hur man handhar och äter ostron så bör man ge f-n i att servera ostron... Om man inte är sugen på att göra alla sina vänner sjuka och garanterat slippa bjuda på middag igen.

    För att vara mer konstruktiv: de ska vara levande tills man skär loss dem ur skalet, sekunden innan man häller in dem i munnen.

  • Aikido

    Det snabbaste sättet att döda dem är att visa dem vilket öde som väntar dem.


  • Smirnoffski

    Lättare att hosta upp lite slem och sedan svälja det igen, billigare också.

Svar på tråden Hur dödar jag ostronen?