• SusanneJ

    Barnvakt åt glutenallergiker.

    Vi ska vara barnvakt åt vår 10 åriga systerdotter som är glutenintollerant. Jag kan inte mycket om vad som gäller men jag har läst på lite och vi kommer att få med lite grejer som hon kan äta. Men det jag undrar, och som jag inte har kunnat googla mig till, är hur jag ska bete mig i köket. Alltså, kan vi använda samma köksutrustningar tex bröstat, ugn, knivar, tallrikar mm? Eller måste jag sterilisera allt, låna brödrost och undvika ugnen? Jag läste på 1177 att man kan använda samma bestick och skärbräda. Men då måste väl allt vara diskat först? Hoppas jag kan få lite svar, skulle få så otroligt dåligt samvete om hon blir sjuk pga mig. Tack på förhand! S


    ♥ Ebba -06 och Ellen -08 ♥ - www.missxevvan.blogg.se
  • Svar på tråden Barnvakt åt glutenallergiker.
  • mammasusan

    Ni kan använda samma utrustning men bestick etc ska förstås vara diskat, ni kan inte bre en smörgås med gluten i med samma kniv ni brer hennes smörgås med. Ni behöver inte sterilisera något.

  • goofy

    Det där är jätte individuellt! Jag fick min diagnos för 6 år sedan, och då var jag jättekänslig.. Idag kan jag till och med fuska lite smått utan att jag känner av det. Det bästa är ju att fråga familjen vad ni ska tänka på och hur dom gör hemma :)

  • Dr Mupp

    Använd inte samma brödrost (det ligger smulor kvar i rosten) men annars kan ni använda era vanliga diskade saker. Köp ett extra smörpaket för smulor från bröd brukar ju hamna i smöret. 


    Rational arguments don?t usually work on religious people. Otherwise there would be no religious people.? - Gregory House, M.D
Svar på tråden Barnvakt åt glutenallergiker.