• Pellerbom

    Sill? Nyttigt?

    Hur är det med sillinläggningar egentligen? Har kommit underfund med hur gott det är med löksill eller senapssill på en smörgås eller till kokt potatis, men hur nyttigt är det? Vill gärna äta mer fisk för det nyttiga fettets skull.

  • Svar på tråden Sill? Nyttigt?
  • EG83

    Det är tyvärr en hel del socker i köpt inlagd sill Obestämd men håller med, gott är det!

  • Pellerbom

    Tack för svar! är det så mycket socker att det förstör nyttan av att äta fisk?

  • EG83
    Pellerbom skrev 2012-12-28 22:57:25 följande:
    Tack för svar! är det så mycket socker att det förstör nyttan av att äta fisk?
    Sorry för sent svar. Om man bara äter lite då och då så är det säkert ok, men har kikat lite och hittat exempel på färdigköpt inlagd sill och den innehåller i genomsnitt 20g kolhydrater per 100g, vilket är rätt mycket. Åtminstone i min värld.

    Om du planerar äta mycket så skulle jag rekommendera att göra egen, löksill borde inte vara så svårt att göra. Googla för recept Glad
  • Nyfikna72

    Ja fast inläggningen innehåller socker hur man än gör så det är svårt att undvika. Socker är ju inte livsfarligt på nåt vis utan det är väl lika där. Måttlighet och sunt förnuft betyder nog mer än att räkna sockerkorn i allt.

  • 130214

    95% av alla människor äter ju inte lagen där sockret finns så andelen socker i själva sillen är väldigt liten!

  • Pellerbom
    130214 skrev 2013-01-06 18:02:30 följande:
    95% av alla människor äter ju inte lagen där sockret finns så andelen socker i själva sillen är väldigt liten!
    Smart! Då ska jag nog slå till på en burk nästa gång jag går till affären!
  • Lilia

    Sill är jättenyttigt, det är massor av omega 3 i, något som många får i sig för lite av, så ät på du. =)

  • 130214
    Pellerbom skrev 2013-01-06 18:04:03 följande:
    Smart! Då ska jag nog slå till på en burk nästa gång jag går till affären!



    Ja det tycker jag!

    Vi äter mycket sill och har alltid gjort!

    Billig och nyttig mat!!

    Matjessill på knäckebröd eller potatis är kanon men en klick gräddfil.

    Lite sås följer ju med bitarna men blir nästan en halv burk med ren lag kvar - så absolut inget att sitta och kalkylera socker över.
Svar på tråden Sill? Nyttigt?