• SyrranB

    72timmarslistan - har org personal som bevakar när SN-listorna kommer ut?

    Jag har hört att de amerikanska adoptionsorganisationerna har personal som jobbar nattetid för att bevaka när SN-listorna i 72-timmar systemet i Kina läggs ut/uppdateras. Stämmer det? Har även hört att vissa svenska adoptionsorganisationer gör så. Vilka gör det? FFIA? Barnens Vänner? AC?

    Kan det också vara så att amerikanarna som har så mycket fördelar i adoptionssammanhang dessutom får förhandsinformation om när listorna kommer ut? Om jag har förstått saken rätt kan organisationerna bara boka upp barn som de tror att de har föräldrar till, dvs att de måste matcha barn och familj och kan inte bara boka upp ett barn utan koppling till familj. Stämmer det? Eller kan de boka 20 barn fastän de bara har 10 familjer?


    Längtar till Kina
  • Svar på tråden 72timmarslistan - har org personal som bevakar när SN-listorna kommer ut?
  • mor till två kina tjejer

    AC har en mycket bra beskrivning på hur det går till att adoptera SN-barn från Kina.
    http://www.adoptionscentrum.se/sv/Adoption/Landerna/Kina/Container/Kina-specialneeds/
    tex står som svar på en av dina frågor:
    "Hittills har CCAA lagt  in nya barnrapporter på webbsidan en gång i månaden med lite skiftande intervall. Vi får veta några dagar i förväg, när det blir och meddelar då berörda familjer." Källa enligt ovan webbadress den 2010-07-15

  • chatnoir

    Tidigare lyckades vissa amerikanska organisationer boka barn utan specifika familjer i åtanke, men CCAA har gjort detta svårare i och med att det numera krävs LID för så gott som alla barn, dvs att man måste ha sina papper i Kina redan. Vi blev matchade utan LID, men det var hösten -08. De nya reglerna gäller sedan några månader tillbaka och det verkar som att det har blivit lättare för de svenska organisationerna att matcha. AC hade alldeles nyligen en annons på hemsidan där de sökte fler familjer till Kina och SN-listan.

Svar på tråden 72timmarslistan - har org personal som bevakar när SN-listorna kommer ut?