Hur tillaga nötrulle?
Någon som har förslag på hur man kan tillaga nötrulle?
Så att den blir god och även så att dottern på 1,5 år kan äta den.
Något enkelt och snabbt tack!
Någon som har förslag på hur man kan tillaga nötrulle?
Så att den blir god och även så att dottern på 1,5 år kan äta den.
Något enkelt och snabbt tack!
Vad är det? typ mat eller kakor? fattar inte vad du menar........
Kött är det
aha.......kan dessvärre inte hjälpa dig.....
detta lät gott...
Marinerad nötrulle med rostade rotsaker och bönpuré
Ingredienser:
400 g färsk svensk nötrulle av naturbeteskött
3 dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
10 cm purjolök
2 msk soja
2 tsk sweet chili eller några droppar tabasco
½ citron, saft och det rivna skalet
Rostade rotsaker
400 g färskpotatis
400 g färska morötter
2 msk rapsolja
salt och peppar
Bönpuré
1 dl kokta vita bönor, hemkokta eller på burk
1 msk rapsolja
1 dl lätt crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk hackad basilika
sallad, t ex rucola till servering
Skär köttet i ½ cm breda strimlor. Koka upp vatten och fond och lägg i köttet. Låt det koka under lock i 20 minuter. Strimla purjolöken. Lägg den i grytan och koka ytterligare 4 minuter.
Blanda soja, chili och citron till marinaden. Ta upp köttstrimlorna ur buljongen och låt dem rinna av. Lägg dem i marinaden.
Värm ugnen till 200 grader. Skala morötterna och skrubba potatisen. Skär dem i strimlor och lägg i långpanna eller på plåt. Droppa över olja, salta och peppra. Stek i ugnen 20-25 minuter eller tills de är genommjuka.
Använd nykokta bönor eller värm burkbönor i litet av spadet. Kör de varma bönorna och rapsoljan till en slät puré till exempel med stavmixer. Blanda i crème fraiche, vitlök och basilika och mixa hastigt.
Servera det marinerade köttet med rotsaker och bönpuré samt sallad.
En variant är att portionera ut allt i pitabröd, räkna i så fall med bara hälften så mycket rotsaker.
Nötrullen måste kokas (eller bakas i ugn) ganska länge för att inte köttet ska bli segt.