Lättare lunch till dop
Hej!
Vad har ni för tips på lättare mat som går att -typ- förbereda på förhand och servera efter ett dop? Inte smörgåstårta. Stor andel vegetarianer och veganer och barn. Ca 40 personer.
Hej!
Vad har ni för tips på lättare mat som går att -typ- förbereda på förhand och servera efter ett dop? Inte smörgåstårta. Stor andel vegetarianer och veganer och barn. Ca 40 personer.
Ska ni hålla till i nån församlingsgård efteråt eller hemma?
Tänkte på kylhållning och eventuell värma mat?
Paj är ju lämpligt och kan göras åt alla i flera olika sorter med både kött och vegetarisk/vegansk. Servera med grönsallad , dressing och baguetter.
Kan ju ätas både kalla och uppvärmda.
Pastasallad är en klassiker. Gör en bas med pasta och olika grönsaker, servera sen med olika sorters protein på sidan så folk kan plocka själva . Typ ostar, skinka, quorn, tofu, oliver, köttbullar, kokta ägg, lax, etc etc och några olika röror/dressingar och även här ett gott bröd till
Jag tänkte också föreslå pastasalladsbuffé. Inget behöver vara varmt och få saker behöver tillagas. Grönsaker ska skäras, i övrigt mest bara att sätta i skålar. Att koka pasta för 40 pers är dock ett projekt.
Den stora fördelen är att alla kommer bli nöjda för alla kan plocka just det de vill ha och kommer vara tallrikar som ser helt olika ut, som man varit på olika ställen och fått lunch.
Funkar mycket bra för veganer, vegetarianer och folk med eventuella allergier då alla plockar vad de vill ha. Bra att tänka på är att hålla kött och andra animalier skilt från övrigt så man inte använder samma skärbräden etc för det är jobbigt för många.
Barn gillar ju ofta att det är skilda saker och inte en röra. Pasta gillar alla och äter något barn inte den kall finns det säkert en mikro på plats där en förälder kan värma den. Tärnad gurka och köttbullar är annat de säkert gillar. Och ketchup!
Kom ihåg röror och såser av olika slag så att det inte blir torrt.
Ska ni hålla till i nån församlingsgård efteråt eller hemma?
Tänkte på kylhållning och eventuell värma mat?
Paj är ju lämpligt och kan göras åt alla i flera olika sorter med både kött och vegetarisk/vegansk. Servera med grönsallad , dressing och baguetter.
Kan ju ätas både kalla och uppvärmda.
Pastasallad är en klassiker. Gör en bas med pasta och olika grönsaker, servera sen med olika sorters protein på sidan så folk kan plocka själva . Typ ostar, skinka, quorn, tofu, oliver, köttbullar, kokta ägg, lax, etc etc och några olika röror/dressingar och även här ett gott bröd till
Jag tänkte också föreslå pastasalladsbuffé. Inget behöver vara varmt och få saker behöver tillagas. Grönsaker ska skäras, i övrigt mest bara att sätta i skålar. Att koka pasta för 40 pers är dock ett projekt.
Den stora fördelen är att alla kommer bli nöjda för alla kan plocka just det de vill ha och kommer vara tallrikar som ser helt olika ut, som man varit på olika ställen och fått lunch.
Funkar mycket bra för veganer, vegetarianer och folk med eventuella allergier då alla plockar vad de vill ha. Bra att tänka på är att hålla kött och andra animalier skilt från övrigt så man inte använder samma skärbräden etc för det är jobbigt för många.
Barn gillar ju ofta att det är skilda saker och inte en röra. Pasta gillar alla och äter något barn inte den kall finns det säkert en mikro på plats där en förälder kan värma den. Tärnad gurka och köttbullar är annat de säkert gillar. Och ketchup!
Kom ihåg röror och såser av olika slag så att det inte blir torrt.