• Anonym (Va fan)

    Liz och hunden Ix

    Vad händer är då? 

    En jakthund ska ha dödats av varg. Då går alltså en kvinna ut i skogen med en hund kopplad över nedre magen för att... Ja man kan ju undra. 

    Dels har Liz ingen bössa som hon kan skjuta av ett skrämselskott med. Hon har inte fysiken att kunna röra sig snabbt och effektivt utan snarare har 12 meter snöre till hunden som hon alltså är villig att offra, allt för att hyllas i medierna som en våghals? 

    Vad fan händer o vart fan i helvete är världen / Sverige på väg? Detta måste ju vara ett riktigt jävla dåligt skämt! 

    Hur fan tänker den hjulbenta Liz som blir dragen efter hunden i snöret som enbart håller tillbaka hunden vid en seriös uppletande konflikt med en varg eller flera och ska då alltså bli tillbaka dragen av en infantil människa? 

    Bakom betalvägg men räcker ju för fan att se på bilden hur sjukt detta är! 
    www.nwt.se/2024/10/10/liz-och-hunden-ix-utreder-rovdjursattacker-vaken-och-alert-ff4f7/

    Vill denna Liz jaga varg så gör det utan att hålla den enda som ev kan få henne att överleva i ett ont snöre över midjan! Dvs lämna hunden ifred och ut o leta själv ! 

    Alltså man kir ju förbannad!!! 
  • Svar på tråden Liz och hunden Ix
  • Anonym (Va?)

    Jag förstår inte problemet? En utbildad eftersökshund och hundförare går ut i skogen efter konstens alla regler med korrekt utrustning och gör sitt jobb. Och du är upprörd för att...? 

    Att jakthundar vargdödas är i regel för att de är lösa och inte hindras från att gå i "frontalkrock" med vargen. Vargen är annars ett skyggt djur som drar sig undan långt innan man hinner se den. Undantag finns, men det finns ingen anledning till att inte gå i skogen med kopplad hund för att det vistats varg i samma område. 

    Spårlinan är tio meter och sitter inte fast runt någons midja. Jag tror också att Liz har någon ytterligare människa med sig för att föra protokoll över eventuella fynd, eftersom hundföraren brukar ha fullt upp med hunden. 

Svar på tråden Liz och hunden Ix