• Anonym (Vet ek)

    Valp med anmärkning

    Hej,




    Vi är så ledsna, vi skulle hämta vår tingade valp i helgen men vid veterinärsbesiktningen visade det sig att valpen har ett ögonproblem med ögonfransarna. Uppfödaren erbjuder sig att stå för operation och rehabilitering men vi är förstås oroliga att det kommer att vara bekymmer med ögonen hela valpens liv, vi kan ju inte be uppfödaren stå för veterinär i 15 år och vår försäkring kommer inte täcka besvären eftersom problemet blivit känt innan vi tecknar försäkring. Vi har bara möjlighet att ta en valp nu då vi är lediga och har tid och ska vi skaffa en annan valp får vi vänta ett år minst. Yngsta barnet är i nedre tonåren och har väntat så länge på detta. Vi har köpt hem grejer och glatt oss så mycket. Har någon annan varit med om detta? Hur gjorde ni? Har bett om nummer till vererinären och försäkringsbolaget men inte fått svar ännu.
  • Svar på tråden Valp med anmärkning
  • Anonym (Jo)

    Pengarna tillbaka och köp valp från någon annan!!

  • Anonym (Jo)

    Ser att du skriver att ni måste vänta ett år. Varför då?? Är detta ENDA uppfödaren i hela landet som har just denna ras....?

  • Fjäril kär

    Häv köpet, få tillbaka pengarna och köp valp av någon annan uppfödare. Det föds ju valpar hela tiden överallt. Att vänta ett par veckor till kan väl inte göra nån skillnad? 

  • Dexter dot com
    Anonym (Jo) skrev 2024-07-13 09:36:55 följande:

    Ser att du skriver att ni måste vänta ett år. Varför då?? Är detta ENDA uppfödaren i hela landet som har just denna ras....?


    Är man noga med val av uppfödare och linjer är det inte ovanligt att få vänta ett år på en valp efter rätt linjer från en seriös uppfödare. Dom flesta seriösa uppfödare tar bara kullar när det finns valpköpare på kö.
  • Anonym (Blekinge)

    Vill inte vara sån men jag hade inte tagit en valp med den problematiken för det kan dyka upp annat också med tiden. Och ni vill inte ha en hund som kostar er massa pengar i rehabilitering och ständiga återbesök och eventuella mediciner etc i flera år framåt.  
    Häv köpet och hitta en annan valp . Det dräller ju av uppfödare och valpar som behöver ett hem. 

    Är det en specifik hundras ni vill ha skulle jag kanske tänka om och hitta nåt annat helt å hållet då vissa saker är genetiskt pga för hård avel. 

  • Dexter dot com

    Jag antar att det är inåtvända fransar som är problemet och det brukar bli bra efter operation men självklart ska ni prata med en ögonspecialist och höra hur prognosen efter en op ser ut. Kan ni inte ta över uppfödarens försäkring så det inte blir ett glapp och den täcker även ögon i fortsättningen?

  • Anonym (Vet ek)

    Det löste sig, vi fick en annan valp som är underbar och den vi tingade fick vara kvar på kenneln tills han är opererad. Slutet gott, allting gott! 

Svar på tråden Valp med anmärkning