• myraaan87

    Saker att göra med 1,5-åring i Stockholm?

    Några tips på vad man kan göra i Stockholmsområdet med en 1,5-åring? Vi är lite less på att hänga i lekparken hela tiden men känns som att vårt barn är för liten för att uppskatta museum, Junibacken, Skansen och de typiska grejerna man kan komma på. Vi har bil så vi är flexibla med var vi kan åka. Vi har varit på 4H-gårdar och det var ganska uppskattat men skulle uppskatta fler tips utöver det :)

  • Svar på tråden Saker att göra med 1,5-åring i Stockholm?
  • Anonym (Hm)

    Vi kör badhus med vår 1,5 åring. Det blir kortare stunder men uppskattas starkt. Museum har vi också varit på, men då på sådana som är anpassade till barn och där barnen faktiskt får röra saker. Vi går på cafe också, ibland café där hundar är välkomna och då blir det extra kul och spännande. :) det finns ju tyvärr inte så mycket man kan göra med dom i den här åldern. Oftast brukar de uppskatta att få hänga med på det mesta ändå. 

  • Anonym (Ella)

    Kolla in olika parklekar.
    Finns bla ett häfte Barn på stan med flera tips.
    Vi åkte ofta till en helt underbar parklek i Stockholm som heter Bandängens parklek, ligger mellan Bandhagen och Hökarängen.
     Där finns olika inramade områden och det är lätt att ha koll på de små.
    Nu är det många år sedan men då fanns det ett öppet fik, grillen tänd vissa tider/ dagar, djur, lekområde med bla cyklar ( bla trampcyklar) djur, plaskdamm mm.
    Värt att kolla upp! 

  • Anonym (Parker)

    Anders Franzéns park i Hammarby Sjöstad
    Bryggartäppan, Södermalm 
    Lilla Kvarnholmen, Kvarnholmen/Nacka
    Mulle Meck, Ulriksdal/Solna

    Alla gjorda av Tor Svae. 

    Skansen fungerar också i den åldern. Köp årskort till er vuxna, det behövs inte många besök innan det tjänats in (typ 1,5 besök). Liten går gratis till hen fyller 4. Djur är alltid spännande. 

  • Anonym (S)

    Vi var med båda barnen på skansen när de var i den åldern och de älskade det. Finns ju Lillskansen och i regel alla de större djuren är även spännande.

    Våra barn har alltid älskat bibliotek och simhallar...

    Sen älskade våra barn att åka olika färdmedel. Vanlig buss, dubbeldäckare, pendeltåg, roslagsbanan, tunnelbana, båt, spårvagn...Vi har åkt allt..
    När de var äldre så hade vi som sport att åka så många färdmedel som möjligt på en dag...men i den här åldern räcker det ju med bara en...och man behöver ju inte ens ha ett mål med resan...själva resan kan ju vara målet....
    Ta med lite fika och gör en grej av det. Låt barnet få blippa sl-kortet och trycka på stopknappen. 

    Handla i mataffären med blippen är ju också kul. Välj en tid på dagen då det inte är mycket folk och ni inte har bråttom. Låt barnet få ha en egen vagn.
    Vill man vara avancerad så skriver du ut bilder som barnet ska hjälpa till och hitta. Typ äpple, mjölk, smör etc....

  • Jemp

    Skogen, picnic, mata änder, åka buss.

    Sen är det ju förmodligen ni föräldrar som ledsnar på parken snarare än barnet? Och barn i den åldern hänger ju gärna med på det mesta (som inte kräver alltför mycket stillasittande), så låt era intressen styra. 

  • myraaan87

    Tack för alla bra tips! Var mycket vi inte tänkt på. 


    Ja vårt barn gillar ju att vara i lekparken men tänker att det vore kul att göra något roligare ihop med familjen på helgerna åtminstone. 

  • Rockärbäst

    Lasse Åbergs museum med Trazankojan och Hemliga Arne,  
    Utanför finns Bananlekparken.
    Finns i Bålsta som ligger ca 4 1/2 mil norr Sthlm E18 mot Enköping. 
    Även pendeltåg går och då är slutstation Bålsta. 

  • Anonym (Museum)

    Tror inte att barnet är för litet för museum. Nu vet jag inte hur det är i Stockholm men här i Göteborg har nästan alla museum en lekavdelning. 
    Vi har alltid hängt mycket på museum sedan lillan var runt året. Här finns årskort som gäller för alla kommunala museer och kostar ca 150:-. 
    Perfekt för regniga dagar att gå och leka lite inomhus och äta lunch eller fika på museets cafe.

Svar på tråden Saker att göra med 1,5-åring i Stockholm?