• aveniasamtal

    Gyllene regler för en lycklig relation..

    Här kommer några tankar som gör en relation blir givande därmed upplevs lyckligare.


     


    Den första och viktigaste regeln är faktiskt att ju fler gifta eller samboende par det finns, desto fler gyllene regler uppstår. Kom ihåg att varje förhållande är unikt och ens sanning behöver inte nödvändigtvis vara andras sanning. Försök istället att hitta eran egen gyllene regel dvs något som fungerar för er, något som är värdefullt för er.


     


    Att leva tillsammans med en annan person fungerar tyvärr inte enbart med kärlek. Även om kärleken är den första förutsättningen, visar forskningen att kärleken börjar avta efter två år om den inte stödjas och upprätthålls av andra faktorer. Så, det är viktigt att tänka på vad som kommer efter och hur man håller relationen levande. Att vara i en relation och bo tillsammans innebär att man gör planer och har förmågan att planera. Allt från att planera bröllop, förlovning och möhippa till att planera för födelsen av det första barnet, barnens skolgång och vilken förälder som ska gå på föräldramöten, ekonomin, laga mat, vem gör vad m.m. Allt måste planeras och hanteras på ett värdefullt sätt.


     


    En annan gyllene regel är att oavsett vad du gör, måste du ha eget jobb, egna sysselsättningar eller eget intresse i livet. Om du inte har självständighet, är beroende av din partner, klarar du inte saker och ting på egen hand blir det svårt. Det är berikande att se varandras relationer, egna intresse, vänner, jobb m.m.


     


    Den fjärde regeln handlar om att tiden. Den som har slagit upp sitt tält och övernattat vid en lägereld utomhus vet att allt virke och ved kan inte kan eldas på en gång. När elden börjar slockna måste man lägga nya små bitar av ved så elden glöder fram till morgonen. Innan man går och lägger sig lägger man en större bit ved så den fortfarande varmt när man vaknar på morgonen. Långvariga relationer och äktenskap är faktiskt något liknande. Viktig att hitta tid med varandra, göra roliga och givande saker tillsammans, anstränga sig för varandras intresse. De håller äktenskapselden levande och varmt.


     


    Den femte regeln är att se sin partners behov och kunna tillgodose det på ett lagom nivå som känns bra för båda. Vår egen självständighet, våra egna åsikter är viktiga. Det är också viktig är att vi har det gemensam, vi har det för varandra. Forskningen visar att den som hjälper en annan person lever gladare och friskare så varför inte hjälpa den man älskar mer!


     


    Det sjätte villkoret är att kunna kommunicera och visa sin välvilja att lösa problem. Ibland säger vi "vi", ibland "oss " ibland "du". Det är omöjligt att inte hamna meningsskillnader och konflikter i en relation. Ibland hamnar man i gräll med varandra. Poängen är inte undvika dessa, poängen är att kunna prata om och möjligtvis lösa. Vissa frågor och problem går att lösa och andra inte. Välviljan för kommunikation och problemlösning kan hjälpa lång. Det är känd att, par som är villiga att lösa sina problem och har kvalitativ kommunikation, brukar ha längre och lyckligare relationer / äktenskap.


     


    Den sjunde och sista regeln är, oavsett vad du gör, måste du veta vad din handling betyder för dig och din partner och agera därefter. Här är där skon klämmer. Vi kan älska vill det bästa för varandra m.m. Tyvärr, det räcker inte. Ursäkter kan accepteras till än viss grad. Det fungerar inte om du inter tar ditt ansvar för relationen, dina handlingar och agerande.

  • Svar på tråden Gyllene regler för en lycklig relation..
  • Anonym (Bi)

    Enda nyckeln är göka

  • Anonym (?)
    Fjäril kär skrev 2024-06-20 19:02:45 följande:

    Vilken obegriplig smörja.. detta måste vara AI-skapat? 


    Är inne på din linje, helt klart!!
    Skulle det finnas universella regler som passar på förhållanden mellan alla individer?
    Inte konstigt att det blir separationer och skijlsmässor.
  • Anonym (Att man har nån att gräla med)

    Jag tror att det räcker gott och väl att ha någon att gräla med när man har mens, utöver det skall han vara snäll, kunna gräla utan att brusa upp och inte vilja kn*lla hela tiden men att han vill gärna ligga underst i en 69:a 3 grr om dagen. Någon som gärna ser en serie med en trots att han egentligen inte gillar den utan för att jag gör det. Som bonus på det får han gärna baka paj ibland, dock ej ett krav.

Svar på tråden Gyllene regler för en lycklig relation..