Handmjölka råmjölk inför förlossning för tillmatning- diabetes
Hej,
På grund av diabetes så har jag från vecka 36+0 blivit ombedd av barnmorska att börja handmjölka. Jag har diabetes typ ett och detta är något som alla med diabetes (typ 1 och graviddiabetes) rekommenderas att göra då barnen föds med lågt blodsocker och behöver mer än ?bara? amningen. Barnet behöver sedan tillmatas några veckor efter förlossningen (olika hur mycket beroende på barn).
Är nyfiken på andras erfarenhet av detta.
- Någon som handmjölkat för detta i förhand? Hur har det gått för er? Hur mycket mjölk har ni fått och när började det komma mer?
Jag är inne på andra tillfället jag handmjölkat och kommer verkligen bara droppar. Kanske fått upp 10 droppar tot. Sparar dessa i frysen som rekommenderat men kanske bara bör slänga? Hur ska några droppar i botten av en burk kunna användas? 😅 Ska jag slänga dessa och mer spara sen när det finns att ta från?
- Ni som varit i denna situation. Hur länge behövde ni tillmata med er mjölk alt mjölkersättning?