• Anonym (Cosimomedici)

    Psykiskt våld. Era erfarenheter

    Psykiskt våld


    Psykiskt våld går ut på att kontrollera och bryta ner en person genom ständig kritik, isolering, förtryck, svartsjuka, ?gaslighting?, hot, stalking osv. Att känna förvirring och utmattning är tydliga tecken på att man är utsatt för psykisk misshandel.
    Ofta finner man sig i ändlösa diskussioner som inte leder någonvart, förövaren projicerar sina egna fel och misstag på dig, straffar dig med tystnad (?silent treatment?) som kan pågå i flera dagar. Hur du än gör så är det enligt honom/henne fel eller inte tillräckligt bra.
    Han/hon isolerar dig från vänner, familj, saboterar din karriär och bryter ner dig tills du inte längre är förmögen att lämna honom. När kontrollbehovet går överstyr så installeras inte sällan spionprogram i dator, telefon, avlyssning, kameror och gps medan offret är helt ovetande.
    Där det finns andra former av våld finns det förmodligen alltid även psykiskt våld. Det är det psykiska våldet som skapar en trauma bindning till förövaren och gör det så svårt att lämna. Läs mer här: Psykisk misshandel och trauma bindning 
  • Svar på tråden Psykiskt våld. Era erfarenheter
  • Anonym (Cosimomedici)

    Om man ofta får höra att man är dum i huvudet, inte fattar, är ful och äcklig eller andra elaka saker brukar det kallas för att man är utsatt för psykiskt våld. Den som använder psykiskt våld gör det för att få makt och kontroll över en annan person. Man kan utsättas för den här typen av våld av någon man känner väl till exempel sina föräldrar eller av sin partner. Det är också psykiskt våld om någon kontrollerar och hindrar en från att leva sitt liv som man vill.

  • Anonym (Cosimomedici)

    Medlemmars erfarenheter som rubriken lyder?

Svar på tråden Psykiskt våld. Era erfarenheter