• jontebula

    Går ej få jobb i detta land

    Hur lyckas man få ett enkelt arbete inom reception, butiker eller nåt lagerjobb  som inte kräver någon akademisk utibldning? Spelar ingen roll vad man skriver på sitt personligt brev det blir bara samma standardsvar på dom få som svarar på mail att dom gått vidare med någon annan och aldrig en personlig återkoppling varför man inte gått vidare och då har jag sökt varje månad sen slutet av 2022 så man börjar tappa ork och lusten att försöka vidare...

    Är bra på datorer och teknik och skulle kunna tänka mig jobba på typ elgiganten som säljare men känns som man måste ha kontakter för att få in en fot där. Det räcker tydligen inte med ett stort intresse på sin fritid för att man ska vara intressant för dom så hur ska man då kunna komma in på ett sånt arbete ??

    Vad gör man ? arbetsförmedlingen är till noll hjälp...

  • Svar på tråden Går ej få jobb i detta land
  • Core

    Tänk utanför the box.

    De yrken du nämner är det inte ett jättebehov av, dels pga lågkonjunktur och dels är det yrken som mer och mer automatiseras. Detaljhandeln är döende, även receptionister försvinner mer och mer.

    Tänk lokalvårdare, bygg, eller något där det krävs en fysisk person om du ska kunna få jobb. Alla utan utbildning söker de yrken du nämner, där tar de nån med erfarenhet.

    Annars är det studier som gäller, du kan ju kolla yrkesutbildningar. 

  • Core

    Det här med att elgiganten, när de söker säljare skiter man nästan i kunnande, det räcker med basic kunskap för att stå och sälja något som alltid har en lapp med spec. Där ska du ju vara karismatisk och social för att ha försprång 

  • Anonym (Steff)

    Som kille brukar det vara rätt lätt att få jobb som vikarie på förskola. De vill ofta få in killar där. Som vikarie behöver man ingen utbildning och man brukar heller inte få byta blöjor och hjälpa till med toalettbesök så har man svårt för den delen slipper man det. 


    När man har referenser och jobberfarenhet brukar det vara lättare att få annat jobb. Att visa att man inte är kräsen är också ett plus 

  • Anonym (Våga)

    Sverige har blivit ett riktigt skitland som du antagligen anat , våga söka utanför landets gränser! Kom ihåg att ju mer uselt ställt det är desto mindre har du att förlora på att prova andra länder! 


    Lycka till oavsett vad du väljer att göra! 

  • Anonym (fabbe)

    Dessa typer av enkla jobb som du nämner är på väg att försvinna. Inom kort kommer detaljhandeln att helt automatiserats och lagerhanteringen likaså. 

    Vad är det som gör att du inte kan sätta dig i skolbänken på Komvux och därefter kanske försöka läsa exempelvis ekonomi eller utbilda dig till lärare? Eller att du satsar på en yrkesutbildning som till exempelvis elektriker eller ventilationsmontör? Vi pratar om ett par års hårt slit men därefter har du desto fler dörrar öppna.

Svar på tråden Går ej få jobb i detta land