• chriscross

    Deltagare sökes till en intervjustudie vid Stockholms universitet

    SÖKES: Studiedeltagare till en intervjustudie som tar avstamp i konceptet manosfären, med reservation att den termen tolkas och har olika betydelser för olika personer. I studien ryms andra epitet, koncept och idéer som idag ofta associeras med manosfären, i urval PUA, MGTOW, incel, MRA och TRP. Har du erfarenhet av detta? Då skulle vi vilja bjuda in dig till vår intervjustudie och lyssna på vad du har att berätta.


     


    VARFÖR:  Syftet med studien är att skapa en bredare förståelse för den samhälls- och idékritik som behandlas inom ramarna för det som fått beteckningen ?manosfären?, samt hur denna sfär erfaras av personer med personliga, lekmannamässiga eller yrkesmässiga kopplingar till olika delar av manosfären. Projektet utgår inte från ett förutbestämt teoretiskt ramverk utan avser ge röst åt deltagarna från en neutral utgångspunkt. Studiedeltagarna kan på så sätt själva bestämma över vad de vill lyfta fram i ämnet.


     


    HUR GÅR PROJEKTET TILL: Data kommer samlas in genom intervju där du kommer att få frågor kring dina upplevelser av manosfären och/eller relaterade underkategorier. Intervjun kommer att genomföras antingen digitalt eller på överenskommen plats och beräknas ta ca. 30-75 minuter, beroende på person och kontext. Det finns även möjlighet att medverka via skriven text ifall du föredrar det. När intervjuerna analyseras, kommer resultaten publiceras i artiklar och andra vetenskapliga texter. Du får gärna ta del av den färdiga studien, som skickas till dig när den är klar. Din identitet kommer att skyddas under processen och du förblir fullständigt anonym både före, under och efter studien.


     


    KRITERIER FÖR DELTAGANDE:


    Alternativ 1: Du identifierar dig (eller har tidigare identifierat dig) som en del av manosfären och/eller något av manosfärens besläktade koncept. Denna kategori inkluderar erfarenheter av PUA, MGTOW, inceldom, TRP och MRA.


    Alternativ 2: Andra personer har upprepade gånger (t.ex. online) identifierat dig som en del av manosfären och/eller PUA, MGTOW, incel, TRP eller MRA, fastän du själv inte identifierar dig eller ditt innehåll som sådant.


    Alternativ 3: Du trollar (eller har tidigare trollat) under manosfärens fana.


    * * * Du måste vara över 18 år för att delta * * *


     


    Som studiedeltagare är du med och driver forskningen framåt och det skulle vara mycket värdefullt om du ville ställa upp på en intervju. Dina erfarenheter, tankar och resonemang skulle bidra med ökad förståelse för de outforskade ämnen som denna studie behandlar.


     


    Är du intresserad av att medverka så skickar du ett mail till projektmailen för att mottaga ett detaljerat informationsbrev om forskningsprojektet samt full information om dina lagliga rätter som studiedeltagare. Vi ser fram emot att höra ifrån dig och svarar gärna på frågor om projektet. Intervjun i fråga kan hållas närhelst det passar dig.


     


    Vid intresse vänligen maila [email protected]


     


    Forskningshuvudman för projektet är Stockholms universitet, hemvist för forskningen är sociologiska institutionen. Forskningsprojektet har granskats och godkänts av Etikprövningsnämnden, vilket innebär att det följer strikta etiska riktlinjer för att säkerställa studiedeltagarnas rättigheter och välbefinnande.

Svar på tråden Deltagare sökes till en intervjustudie vid Stockholms universitet