• Carmelina

    Vad är det här för lek?

    Hej!

    Jag fyller år och ska ha fest för 25 personer och vill ha ett par lekar under kvällen. Jag hittade leken nedan på en sida och den låter kul, men är det någon som provat den och har lite fler förslag på frågor, hur många det ska vara i varje lag, hur det gick osv.

    Tar tacksamt emot tankar och idéer!


    Vem är vem?

    Bra lek för fester där alla inte känner varandra så bra, eller där olika kompisgäng möts. Först delas gästerna in i grupper, som får heta 1, 2, 3 osv. Varje grupp får ett antal frågor om en annan grupp som de ska ta reda på under kvällens gång. Tex: vilken skostorlek har Pelle? Vad hade Bettan för betyg när hon gick ut nian? Sedan gäller det för grupperna att under kvällen lista ut dessa svar.


    Naturligtvis får de andra lagen ljuga friskt om de misstänker att det är en fråga som har med tävlingen att göra. I början är alla otroligt misstänksamma, men efter kvällens gång så brukar garden lätta, och man glömmer av tävlingen lite. Sedan ska alla svar redovisas. Lagen läser upp svaren på frågorna ? och den som är berörd måste tala om ifall svaret är rätt eller fel. Laget med flest rätt vinner.

Svar på tråden Vad är det här för lek?