• Anonym (Kaffedraken)

    Var snäll mot tjejer

    Tjejer mer missnöjda än killar med sin kropp

    Vikthets och utseendehets. Medierna pushar för nya bantningskurer och visar bilder på pinnsmala kändisar. Inte är det då konstigt att unga tjejer pressas in i en mall, där det inte finns något större utrymme för flexibilitet. 


    De vanligaste anledningarna till att unga tjejer tar kontakt med en tjejjour eller ungdomsjour idag är sexuella övergrepp och psykisk ohälsa. Jourerna ser också en tydlig koppling mellan dessa två områden.


    Något annat många mår dåligt över är utseendehetsen.  Ungdomsjouren har bland annat fått frågor från 12-åriga tjejer som vill operera sina underliv som de upplever som fula.


    ? Det här kroppshatet som många tjejer berättar om, att de hatar sin kropp, det tar oerhört mycket tid och energi som de skulle kunna lägga på annat. Här har vi ett mycket stort ansvar att lyfta de här frågorna med unga, att stötta och stärka, men också att jobba med killars ideal.


     


    ? Vi ser att utseendehets också drabbar killar, men framförallt att killar också har mycket åsikter om tjejers kroppar. Det är något som man har sett framförallt i diskussionen om näthat, att tjejer möts av extrema kommentarer om att de är fula och tjocka.

Svar på tråden Var snäll mot tjejer