• Henrik svenssson

    Ris och matvete

    Hej! Jag kokade imorse en stor kastrull med ris och matvete som jag skulle använda till mat ikväll. riset och matvetet var i en skål med ett lock över och nu slår det mig att det kanske inte var den bästa idén med tanke på bakterierna som kan bildas. Nu undra jag vad tycker ni, ska jag koka nytt eller går det att äta?
    Snabba svar uppskattas!!! 

  • Svar på tråden Ris och matvete
  • Anonym (J)

    Har det alltså stått framme i rumstemperatur?
    då ska du absolut inte äta det då det är ris. Inte pga bakterierna (då hade det kunnat gå an om man hettar upp ordentlig) utan toxinerna som bildas av dessa som kan göra dig rejält sjuk. Ris är verkligen ett special fall och måste kylas snabbt om det ska sparas. 

  • student2013

    Ris ska in i kylskåpet inom 4 timmar helst så tidigt som möjligt. 
    Det är den värsta sorters bakterier.

Svar på tråden Ris och matvete