Vårdnadstvist i hovrätten, hur lång tid? Skillnad mot tingsrätten?
Vårdnadstvist med dom från tingsrätt, domen har överklagats och det har beviljats prövningstillstånd till hovrätten.
Förstått att det inte går att säga exakt hur lång tid det dröjer innan målet tas upp. Har sökt och hittat allt från några månader upp till ett år, och då har det varit lite oklart om det rört sig om prövningstillståndet eller huvudförhandlingen/domen.
Någon som vet eller har erfarenhet av hur lång tid tid kan ta från att prövningstillstånd har kommit tills hovrätten tar upp det? Dröjer det flera månader innan man hör något från hovrätten?
Undrar även om det blivit en ny huvudförhandling eller om dom har dömt utan parternas närvaro? Hur fungerar det? Skillnad inför/under jämfört med Tingsrätten och hovrätten?
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2023-04-26 08:46
Uppdatering då jag har varit otydlig i min frågeställning.
Jag undrar hur andra, framför allt de som har varit klagande och/eller motpart har upplevt processen gällande vårdnadstvist från tingsrätten till/efter hovrätten.
Har ett ombud och har fått information och uppfattning om hur det kan gå till och att det finns olika sätt, tar olika tid osv hur dom kan behandla ärenden. Att det skiljer från vilken hovrätt osv osv. Syftar alltså inte enbart på statistik eller faktumet att det skiljer i tid och att det kan gå till si eller så i allmänhet, utan för dom som varit med.
Är helt enkelt nyfiken på hur det har fungerat, gått och själva upplevelsen från er som har gått igenom detta.