• Yveti90

    Ätit vakuumförpackade majskolvar - Listeria?!

    Är gravid i V19 och är extremt noggrann med vad jag äter för att undvika listeria och toxoplasmosis. Har en ständig oro att råka få i mig något av dessa. 
    Igår åt jag vakuumförpackade majskolvar direkt utan att tillaga dem då de är förkokta redan. Dessa måste ha legat i butik sedan innan sommaren minst. 
    Jag hade inte en tanke på att det skulle kunna innehålla listeria men efteråt slog det mig, man ska ju undvika vakuumförpackad fisk så varför skulle det inte också gälla förkokta majs?! 
    Jag är så fruktansvärt orolig och rädd nu. Det känns som att oddsen är 100% att dessa innehöll listeria med facit i hand!! 

    Vad tror ni??? 

  • Svar på tråden Ätit vakuumförpackade majskolvar - Listeria?!
  • Tow2Mater

    Tror som du. Och har de dessutom legat i butik sedan innan sommaren kan de ha alla möjliga bakterier i sig. Du får väl hålla tummarna! Styrkekram!

  • Pimpinellan

    Listeria är ovanligt överlag och endast 1-5 gravida per år drabbas. Du behöver inte alls vara rädd.

  • Maymom

    Är väl fryst majs som kan bära listeria, inte vakuumförpackad.
    (och även andra frysta grönsaker)

  • Jenam248

    Är de kokta har det dödat eventuella farliga bakterier vid tillagning. Sedan vakumförpackade så kommer inga nya bakterier in vid förvaring. Listeria uppstår inte från tomma intet av att majs legat, det är inte mögel. Det måste i så fall kommit in i majsen mellan att de kokats och förpackats och sedan legat och vuxit till sig sedan i somras. Eller mellan att du plockade fram majsen till att du stoppade den i mun.

    Jag skulle säga att den risken är försvinnande liten. Skulle du fått i dig Listeria bör du även känt av det, typ som influensa eller magsjuka. Mår du bra så oroa dig inte.

Svar på tråden Ätit vakuumförpackade majskolvar - Listeria?!