Anonym (Snåljåp) skrev 2023-01-26 19:50:08 följande:
Såhär handlar vi också och har gjort länge. Vi har också turen att ha nära till flera olika butiker så vi kan utnyttja allas olika erbjudanden.
Det är väldigt sällan vi handlar till ett specifikt recept, eller saker vi är sugna på just då, utan vi bunkar upp med det som är på erbjudande som vi vet att vi kommer äta upp (<- obs! väldigt viktigt). Sen kan vi alltid laga något från frys, kyl och skafferi.
Vi har inte valt bort någon mat, men vissa grejer äter vi kanske något mer sällan. Vi försökte byta till smörgåsmargarin, men ingen i familjen gillade det. Bregott är ju fortfarande ohemult dyrt även när det är på erbjudande nu för tiden, men det får vara vår "vardagslyx"...
Alltså jag fick nästan kväljningar förra veckan när maken hade köpt Lätta... Han visste inte var han borde köpa Bregott nånstans så han väntade tills vi hade checkat av det, för han vet att jag har koll
Men där torskade vi väl drygt en tjugolapp för det paketet åkte i soporna. Bregott har blivit en sån vara man köper 2-3 extra av när det är bra pris. Det trodde man inte...
Vi har också en lista på sånt som vi vill ha och som du skriver, som vi vet går åt. Det behöver alltid finnas bl.a. färs, ost, Bregott, bacon, vissa konserver, yoghurt/gräddfil/creme fraiche, potatis, pizzakit och olivolja. Så vi stämmer av löpande att vi har de här grejerna för då vet vi att vi har en handfull maträtter som går att ordna. Vi har också blivit riktigt bra på att göra om resterna till något annat. Visserligen är varken barn eller vuxna kräsna på det viset att man inte kan tänka sig att äta samma mat två kvällar i rad men det är ju inte jättesvårt att ta tacofärsen och göra en lasagne, en paj eller köttfärssås av den.