Pope Joan II skrev 2022-12-18 16:57:00 följande:
Är det något nytt påbud? Jag har kokat eller ugnsbakat, griljerat, ätit och förvarat julskinka i mer än en veckas tid under hela mitt vuxna liv utan några som helst problem. Däremot brukar jag vara noga med att inte låta julbordet stå framme för länge.
Hur skulle jag veta om det är nytt då jag aldrig sökt info om det förut? Men nog tycker jag de flesta verkar ense om att skinkan behöver ätas upp innan nyår, med tanke på tidningarnas recept i mellandagarna.
Mortiscia80 skrev 2022-12-18 17:10:32 följande:
Oj! Hur stor skinka hade du egentligen?? När slutade du för dagen?
Den åkte in i ugnen vid 17, efter att ha stått framme i flera timmar för att nå 10 grader i innertemperatur (enligt anvisningarna). Jag är troligtvis (förhoppningsvis) hemma vid 17 på fredag, men inte så jag kan ta fram skinkan flera timmar i förväg. Den var 4,5 kg, lagad i ugnen på låg värme så den ska vara saftig och god.