Vegetarisk spagetti&köttfärssås på linser, alternativt en del köttfärs och en del linser.
Ungspannkaka.
Korvsoppa. (Olika rotfrukter, buljong, kryddpeppar, och falukorv) Väldigt gott och mycket omtyckt av barnen.
Snabb pasta med kycklingsås. (googla på One pot pasta, och följ tex ICAs recept) Lättlagat, gott, behövs bara en liten mängd kyckling i grytan så blir alla nöjda.
Nudel-bowl (kommer inte på vad det egentligen kallas). Koka vanliga nudlar i påse med buljong, en påse per person. Servera varje portion i en djup skål och tillsätt det ni gillar, lägg det lite ovanpå i egna högar. Vi brukar ta det som finns hemma tex majs, stekt grönkål, körsbärstomater som man snabbt skållar i kokande vatten, stekt svamp, stekt lök, kanske något protein som lite strimlad skinka, kycklingrester, små köttbitar (om det kanske blivit över efter ngn annan måltid). Och sen ett stekt ägg uppepå.
Pasta med stekta champinjoner och bacon och lite riven ost.
Stekt ris med lite räkor eller kyckling i. (Man blandar i ett par ägg och gärna lite vitlök i det först kokta riset som sen steks, och kryddor efter smak.)
Hemgjord köttfärssoppa, med potatis och linser i. (Finkrossade tomater, buljong, vatten, tomatpuré, kryddor)
Egna hemgjorda köttbullar när färsen är billig med hemgjort mos. Gör många och frys in. Mycket billigare och nyttigare än att köpa färdiga.
Fisksoppa, när man hittar bra pris på fisken. Kanske en liten laxbit, resten fryst torsk. Sån på bit i block funkar bra. Fiskbuljong, lite grädde, hacka morötter och lök och ha i i små bitar. Frysta ärtor eller vad du har hemma.
Gör egna fiskpinnar på fryst torsk i bit. Skär i bitar när den är lite fryst och rulla i mjöl, ägg och sen pankopanering. Salta och peppra i mjölet och lite när du steker. Servera med ris, potatis eller vad du har hemma.
Jag brukar baka bröd, ofta tekakor, enkelt att göra och lätta att ta från frysen.
Vi har också börjat tänka mer på matkostnaderna och kommit fram till att vi slänger väldigt mycket mat, mat i kylen blir gammal för den inte äts upp. Numera frågar vi barnen innan vi lagar typ hur många köttbullar vill du ha? Ibland vill de ha 4 och ibland 10. Förut gjorde vi 19 för säkerhetsskull och slängde massor. Nu får de vad de begär och hittills har ingen gått hungrig.
Ost som börjar bli tråkig river vi ner och fryser in. Mjölk som riskerar blir gammal fryser jag in.
När något är billigt, säg en köttbit på citygross, så köper vi 1-2 kilo och skivar upp, fryser sen skivorna styckvis.
Frukt som börjar se tråkig ut men inte är dålig skivar jag i bitar och fryser in, perfekt till smoothies.
Finns mycket att spara in på. Bästa sparandet är de pengar man inte hör av med. Är gurkan dyr - köp ingen gurka. Sen har man ju vissa saker man bara måste ha, typ mjölk, men då kan man välja billigare sorter. Handla efter säsong.