Jag skulle sakna
-amaretton i amarettokakorna som är en perfekt smak av Italien
-rom i romgrädden till hallonkakan
-konjaken som gör vår hemlagade jordgubbssylt så helt överlägsen att våra vänner går över lik för att komma över en burk. Senaste familjen som fick en kom nästan i slagsmål då deras annars kräsna tonårsdotter åt hela burken själv med sked.
-ginen i vår gin&limegravade lax
-sherryn i kantarellstuvningen som jag har fått tre frierier över- från båda könen.
Det går helt enkelt inte att ersätta alkohol i matlagning på ett värdigt sätt.
Men du har rätt i att det finns skapliga drycker utan alkohol som funkar till maten.
Kinnie pomeransläsk fanns på bolaget ett tag (favoritdryck på Malta), den var underbar tyckte jag.
Istället för Pinot dricker jag gärna svartvinbärsdryck till fågel och vilt.
Alkoholfri öl -A ship full of IPA, eller för all del vanlig alkoholfri Carlsberg.
Vitt vin -ta ordentligt kylt Natureo, för de som inte gillar torrt vitt vin.
Oddbird spumante för bubbel.