• vallakra

    Varför blir grädden "lös" så fort?

    Som rubriken lyder: varför blir vispad grädde rinnig och lös efter bara knappt ett dygn i kylen?

    Har ni några knep man kan ta till för att behålla "fluffet"?

  • Svar på tråden Varför blir grädden "lös" så fort?
  • FtS70

    Varför spara uppvispad grädde i stället för att vispa när den behövs?

  • nnnnnnnn

    Kolla så att du har tagit vispgrädde med 40% fetthalt (inte 35-36%).
    Sen kan du vispa upp grädde som blivit rinnig, det är bara att köra lite försiktigt med visp eller elvisp.

  • K Kalle
    FtS70 skrev 2020-01-11 14:51:54 följande:

    Varför spara uppvispad grädde i stället för att vispa när den behövs?


    Eh. Man har vispat grädde och all grädde gick inte åt när man bjöd på våfflor med sylt och grädde och 7 stället för att slänga det som blev över sparar man den i kylen.
Svar på tråden Varför blir grädden "lös" så fort?