• IceKitten

    Picklat till farmor

    Min farmor fyller snart år och i gamla hederlig ordning har hon undanbett sig presenter. I samma hederliga ordning har jag svårt att följa den önskan.

    Hon har offrat sig hela livet för otacksamma släktingar och förtjänar lite presenter.

    Dock känns det bättre att lägga tid än pengar på presenterna så jag har tänkt gör picklad rödlök och jordgubbslemonad till henne.

    Jag skulle dock gärna vilja ge en sak till så vad brukar ni pickla (eller liknande) där hemma som blir gott? :)

    Tacksam för råd eller recept!

  • Svar på tråden Picklat till farmor
  • Duckan

    Jag gör inget sånt själv men skulle uppskatta en burk hemgjord marmelad eller inlagd gurka.

  • Mom2be262

    Brukar bara picka rödlök... däremot är pressgurka jättegott! Tror det är gurka som pickats en kort tid? Men nu inpå våren / sommaren kanske du kan göra något med rabarber?eller varför inte spendera mer tid med henne, typ bio eller middag ute?

  • Praktisk58

    Eller kanske en gemensam tur till Spanien eller Ålandsbåten ?

  • klyban

    En svag kimchi, om nu hon inte pallar lite starkare.


    hur många meter var det?
  • Linda5

    När jag var liten hade alltid min mormor syltade kantareller. 
    Då hette det ju inte piclad utan då syltade man det mesta.
    Kantareller,annan svamp, pumpa,gurka,rödbetor,vitkål m.m.
    Det var ju en typ av konsrevering före frysarnas tid.

  • Bjoer

    Alltså, när blev det mode att säga "picklad" istället för inlagd? NÄR?! Det låter så jävla fult alltså! Gah!

  • IceKitten
    Mom2be262 skrev 2019-05-28 11:50:38 följande:

    Brukar bara picka rödlök... däremot är pressgurka jättegott! Tror det är gurka som pickats en kort tid? Men nu inpå våren / sommaren kanske du kan göra något med rabarber?eller varför inte spendera mer tid med henne, typ bio eller middag ute?


    Hade varit mysigt men med tanke på avståndet, bebis hemma och liknande så har jag tyvärr inte tiden för det just nu.
  • Aniiee
    Bjoer skrev 2019-06-04 13:00:31 följande:

    Alltså, när blev det mode att säga "picklad" istället för inlagd? NÄR?! Det låter så jävla fult alltså! Gah!


    Håller med.

    Det blev mode för ca 5 år sedan (även om det användes innan också....)

    TS, det finns, som du märkt, massor av inläggningar att göra. I princip vilka grönsaker och frukter som helst. Gör lite konjakspäron, lägg in bär i rom nu när det är sommar. Marmelad av gröna tomater. Passa på att göra eget smör och leverpastej till henne också.
    I have a growing lack of disgust for you
  • IceKitten
    Bjoer skrev 2019-06-04 13:00:31 följande:

    Alltså, när blev det mode att säga "picklad" istället för inlagd? NÄR?! Det låter så jävla fult alltså! Gah!


    Jag är väldigt glad för din skull :) det måste vara helt underbart att ha så få problem i livet att man har orken att störa sig på att språket förändras, så som det har gjort sedan språkets uppkomst.
  • Bjoer
    IceKitten skrev 2019-06-04 15:03:21 följande:
    Jag är väldigt glad för din skull :) det måste vara helt underbart att ha så få problem i livet att man har orken att störa sig på att språket förändras, så som det har gjort sedan språkets uppkomst.
    Jag har inget emot förändringar, så länge de är till det bättre. "Picklad" är inte en förbättring mot syltad eller inlagd.
  • Mom2be262

    De tar ca 30 min och lägg de sen i matlåda i en kylbox så håller det sig!


    IceKitten skrev 2019-06-04 13:02:39 följande:

    Hade varit mysigt men med tanke på avståndet, bebis hemma och liknande så har jag tyvärr inte tiden för det just nu.


  • IceKitten
    Mom2be262 skrev 2019-06-09 20:30:06 följande:

    De tar ca 30 min och lägg de sen i matlåda i en kylbox så håller det sig!


    Jag syftade på bion/middagen ute :)
  • Mom2be262

    Hehe jaha, ja det tar lite längre tid ja!


    IceKitten skrev 2019-06-09 20:43:15 följande:

    Jag syftade på bion/middagen ute :)


Svar på tråden Picklat till farmor