Pryl du använder i matlagningen som egentligen inte alls är gjord/tänkt för det
Har du någon sån?
Själv använder jag en målarpensel från Panduro när jag behöver pensla något.
Har du någon sån?
Själv använder jag en målarpensel från Panduro när jag behöver pensla något.
Vet inte om det räknas... När jag ska pressa/krossa vitlök använder jag inte vitlökspress, eller gör som de fina TV-kockarna med kniven; jag tar morteln (en tung sak i marmor) och bankar till så det säger 'squish'.
Använder också en pensel från hobby-affären till att pensla.
Använder osthyvel till att skala potatis/morot osv. Även för att skiva tunna skivor.
Vispar grädde med stavmixern.
Vet inte om det räknas... När jag ska pressa/krossa vitlök använder jag inte vitlökspress, eller gör som de fina TV-kockarna med kniven; jag tar morteln (en tung sak i marmor) och bankar till så det säger 'squish'.
Använder också en pensel från hobby-affären till att pensla.
Använder osthyvel till att skala potatis/morot osv. Även för att skiva tunna skivor.
Vispar grädde med stavmixern.
Jag använder sax för att klippa pizza i trekanter, eller för att klippa ner korv i grytor. Klipper även ner pannkakor/plättar dagen efter om de ska stekas upp! Annars kommer jag inte på något udda, haha.
Nån gång har jag använt hammare, men minns inte vad jag krossade (under en handduk).
Jag använder sax för att klippa pizza i trekanter, eller för att klippa ner korv i grytor. Klipper även ner pannkakor/plättar dagen efter om de ska stekas upp! Annars kommer jag inte på något udda, haha.
Polygrip för krabbklor
Verkstadstång för att dra fiskben
Läkarsprutor för att injecera sprit i frukt
det enda jag kan komma på just nu är en tunn strumpsticka för att kolla om en paj va klar i ugnen
Jag har en liten tång från verktygslådan som jag har att dra ut fiskben med. Mycket billigare än en riktig fiskbenstång
Fast det är väl normalen? Använda sax till att klippa ner saker i lagoma storlekar menar jag. Jag klipper även potatisbular, citronbitar, fiskpinnar, kåldolmar osv istället för att skära.
Du måste ju slipa och underhålla knivarna (och även saxarna)..... Klart de alltid är slöa om du inte tar hand om dem.
Kanonkula för att krossa julsenapen med, men det är ju max en gång om året.
Nål och tråd att tråckla ihop kött med efter att det fyllts eller rullats.
Papper och saxar för att dekorera med - barnen klipper ut formar som man kan pudra florsocker eller kakao över.
OH-film för att hålla fromage eller glass i rätt form medan den stelnar. Gem för att hålla ihop med.
Diverse pinnar, penslar, formar från playdogh-set, och andra prylar som barnen använder när de bakar och dekorerar.
Undersidan av mina kastruller är inte gjorda för att krossa och mosa vitlök och nötter, mm, men det gör de ganska ofta i mitt kök.
Skruvdragare med gaffel att vispa med innan man ägde en elvisp
En fd eker som potatissticka
Har även tänger av olika slag till fiskben och skaldjur som någoninnan skrev.