enanna skrev 2017-05-25 15:23:57 följande:
Ja det tror jag! Tio minuter bara, så att det får lite färg :) värt att pröva! Det går att trycka upp skalet mot kanterna igen om det glider ner. Låt stå i kylskåpet en stund innan du sätter in i ugnen.
Tyvärr har det som kommit ut ur ugnen efter förgräddningen inte haft den minsta likhet med det jag stoppade in, utan det har blivit en sås bara. Jag ska prova att kyla det först!
Domesticgoddess skrev 2017-05-25 15:23:47 följande:
Jag är tveksam ; kanske kan hjälpa lite med förgräddning men tror det ligger i fyllda pajers natur att de blir lite sunkiga om de får stå mer än någon dag.
Tycker MajaViras förslag att göra små skal och fylla allteftersom är strålande!
Kaffemedbullar skrev 2017-05-25 15:28:52 följande:
Just kanske för att det får stå i 2 dagar som är förklaringen
Gissar på att fyllningen mjukar upp det så att det spricker när det står framme. Om du fryser in den i frysen så blir det ju också is som när det tinar upp blir till vatten.
Jo, det ligger väl i pajens natur att sunka till sig, önskar bara jag hade plats nog att trycka ner hela innan den mosar ihop sig
8295 skrev 2017-05-25 16:12:06 följande:
Kan jag få receptet..? Har så svårt att hitta pajer jag tycker om haha
Här hittade jag det!
mykitchenstories.se/2017/april/hallonpaj-fylld-med-vaniljkram-a-la-max-forbattrat-recept.html