• Ewald01

    Värstingsocker

    Jag vet inte hur många här läst denna artikel som publicerades för något år sen.

    www.aftonbladet.se/nyheter/article18188871.ab

    I dagens läge är sockerproduktionen inom EU reglementerad. Men efter den 1:a oktober 2017 kommer reglerna att ändras och den såkallade sockerkvoten kommer att avskaffas.
    Enligt vissa experter kan det leda till att fram för allt östeuropeiska företag och livsmedelproducenter kommer att öka tillverkningen av isoglukos. 

    Andelen livsmedel som kommer att sötas med isoglukos förväntas att öka kraftigt inom EU.

    Det kommer att bli viktigt att titta noga p
    å vilka sockerarter livsmedel och fram för allt drycker innehåller.

  • Svar på tråden Värstingsocker
  • Ewald01

    För den som inte orkar att gå in på Aftonbladets sida och läsa på själv kommer nu en liten sammanfattning om vad isoglukos är för något och hur den påverkar kroppen.

    www.aftonbladet.se/nyheter/article18188871.ab

    Isoglukos, ett flytande socker som bildats genom modifiering och nedbrytning av majsstärkelse, är inte särskilt vanligt i EU-länder i dag.


    Enligt Charlotte Erlanson-Albertsson, professor i aptitkontroll på Lunds universitet, är isoglukos en vanlig orsak till fetma i USA.


    ? Det är ungefär dubbelt så sött som glukos och till skillnad från glukos kan hjärnan inte använda det som energi. Det frisätter heller inte insulin, vilket gör att muskler inte heller kan ta upp det. Isoglukos går till levern där det omvandlas till korta fettsyror, som förbränns. Är det mycket isoglukos bildas triglycerider i levern, alltså fett. Detta ser man hos amerikanska ungdomar idag.

Svar på tråden Värstingsocker