Vad för burgare?
Billigaste sortens fryst eller hemgjorda av nötfärs? Är det en 200 g eller 60g?
För är det 200 g, så hade jag räknat 1-2 st per pers. (25 st?)
Är det 60-90 g så hade jag räknat 3 per pers. (50 st)
Och sen följer ju tillbehören med antalet!
25 burgare = 5-10 tomater
50 burgare = 10-20 tomater
Bröd = ett per burgare
Senap o ketchup 1 stor flaska av varje sort
Dressing 1 jättestor tub till 25 burgare, 2 tuber till 50.
Rostad lök 1-2 burkar.
Rå lök: finstrimla några stora lökar.
Sallad 1-2 stora huvuden, finstrimlat.
Ost hade jag skippat, det är för mycket krångel (vissa vill ha den grillad) för utdelningen.
Däremot några jättepåsar med grillchips + naturella potatischips hade mina barn uppskattat. Det är festligt och ersätter pommes.
osv.
Så om man har lite flyt med priset på burgarna/färsen, så kan det t.o.m. bli billigare att ha rejälare burgare, eftersom man slipper köpa dubbelt av alla tillbehör + att det känns lyxigare och är mindre jobb! Halva grillningen, hälften så mycket att bära hem och förbereda (strimla, skölja osv).
Så även om det blir samma eller t.o.m. något dyrare hade jag satsat på större burgare.