"Lite förhöjt på ägg" = kanske äggintolerant eller vad?
Sonen på snart 8 månader har under många månader lidit av papperstorr hud, lustigt bajseri och illröda kliande utslag på hals och bröst samt torrfläckar över hela huden. I början av januari gick vi helt över på mjölkfritt för att testa om det berodde på mjölkproteinallergi. I tre veckor blev det ingen förbättring, och BVC sa åt oss att gå över på mjölk igen. Vi väntade ett tag med att gå över på mjölk, och då blev huden fin igen.I samband med intro av mjölk blev det åter värre.
Och vi gick tillbaka på mjölkfritt och har sedan fortsatt med detta.
Huden har ändå varit riktigt dålig, torr, kliig och illröd från tid till annan. Den blev sedan, och har hållt sig superfin i en vecka då vi kört på mildison och miniderm två ggr om dagen (och mjölkfritt).
Förra veckan togs blodprov för att kolla mjölk, ägg och torsk. Idag ringde läkaren och meddelade att sonen visar "lite höjt" på just ägg.
Det jag funderar över är att han ätit rätt mycket plättar (med ägg) den senaste tiden och inte såvitt vi märker visat nåt särskilt i reaktionsväg.
osäker på hur detta med födoallergier funkar, hur lång tid tar det innan det man stoppat i honom yttrar sig i diverse reaktioner? Och kan man vara "lite" överkänslig mot något, dvs att han kanske klarar av "lite" ägg?
Vi skulle visst få remiss till Barnkliniken där jag hoppas på tydligare svar och info om hur vi ska gå tillväga nu. Utesluta både mjölk och ägg?
Någon som varit i samma sits?
Huden är fortsatt fin på sonen och han fick senast igår plättar och macka som möjligen är penslat med ägg till frukost och mellis idag.