Hur utvecklas matallergi och när?
Hej!
Min äldre flicka (2år) är ägg- och mjölk allergiker! Jag hel-ammade henne i ca 7 månader. Första 4 månaderna funkade allt toppen. Vid 4 mån introducerades smakportioner i form av frukt-pure och gröt, varpå hon började kräkas och få eksem, utslag och klåda. Utredningen tog ca 2 månader och vi visste vad det var, problemet var nu istället att hon även reagerade på ägg och mjölk när hon ammades enbart! Vi gjorde uppehåll med annan mat och återgick till enbart amning.
Vad hände då vi introducerade mat för henne och kunde vi gjort något annorlunda för att undvika att allergin triggades igång? Bröstmjölken var det ju inget fel på tidigare, oavsätt min kost som mamma, men efter att hon "blivit" allergisk och ammades så kliade hon sig så enormt så hon blödde ibland och rev i öronen och håret, sedan kom utslag osv..
Har nu en 3 månader gammal pojke hemma och är livrädd för hur vi ska göra? Något vi ska tänka på eller göra annorlunda..?
MVH ikica