Vegetariska smörgåspålägg
Ni som har vegetariska barn, vad ger ni dem för pålägg på smörgåsen? Känner att jag behöver lite inspiration.
Ni som har vegetariska barn, vad ger ni dem för pålägg på smörgåsen? Känner att jag behöver lite inspiration.
Har syskonbarn som äter vegetariskt. De gillar ost, grönsaker, avokado, messmör, honung m.m. på smörgås.
Tartex, rivna morötter går också bra.
Har inga barn, men olika typer av nötsmör (- kanske med skivad banan?), avocado, hummus, bönröror, tartex, Astrid och Apornas olika pålägg bland vilka det finns både korv, ost och dylikt, skuret vegetariskt protein (- ersättningsprodukter) såsom filéer, strimlor, "köttbullar", och allehanda hemgjorda grejer är sådant jag kommer ge mina barn när/om jag skaffar dem.
Nötsmör och hummus äter vi redan. Brukar frysa in hummus i lämpliga förpackningsstorlekar. Mandelsmör är gott, men det finns inte att köpa där jag bor. Går det att göra nötsmör själv? Jag provade en gång för många år sedan med en stavmixer och det slutade med att den började ryka och fick kasseras.
Avokado var ett bra tips.
Tofu äter vi ibland om det finns kvar, men den är lite tråkig att äta ostekt och jag brukar inte börja ta fram stekpannan för att göra en smörgås.
Tartex tycker jag inte om, men kanske dottern gör det. Ska prova!
är vegan och brukar bland annat ha hemmagjord ost gjord på cashewnötter, hemmagjort kryddsmör(t.ex svamp eller vitlök), olika nötsmör, hemmagjord nutella, svampstuvning m.m
Linsröra. Fräs vitlök och spriskummin i lite olja. Tillsätt röda linser och buljong. Koka till linserna är mosiga. Håller ett par veckor i kylen väl åtstängt.
Nötsmör är peanuts att göra! Men jag gör alltid i matberedare. Du maler helt enkelt ner dem. Ibland kan man få tillsätta yttepytte olja. Men för jordbötssmör räcker de att mixa :)