Studerande och timanställd... Föräldrapenning? Förvirrad!!!
Hej!
Jag har under de 3 senaste åren arbetat som timanställd på ett företag där jag haft en inkomst mellan 150 000-200 000 kr/år. Detta gör att jag skulle kunna ha rätt till en högre föräldrapenning än grundnivån.
I höstas började jag studera en 2-årig utbildning, utan CSN - då jag saknade 4 poäng från ett tidigare tillfälle. När jag hade fått dessa poäng sökte jag CSN och blev beviljad studiemedel från och med december samt att jag fick retroaktivt för november. Jag studerade alltså utan studiemedel under september och oktober, och har hört att detta "glapp" kan ha gjort att min SGI har nollställts - men eftersom jag har fortsatt som timanställd och arbetat mellan 3-10 timmar/vecka har jag egentligen inget "glapp" mellan arbete och studier. Har min SGI nollställts?
Jag är gravid med beräknad födsel 1 juni och ska nu fylla i uppgifter om min inkomst och skicka in till Försäkringskassan. Hur ska jag göra? Ska jag utgå från vad jag har tjänat de senaste 12 månaderna, de 12 månaderna innan jag blev beviljad studiemedel eller de 12 månaderna innan jag började studera? Vad gäller för mig som studerande och timanställd?
Jag har varit i kontakt med Försäkringskassan flera gånger, och fått svaret att jag skulle kunna ha rätt till en högre föräldrapenning än grundnivån - men ingen har kunnat säga hur jag ska göra och vad som gäller för mig.
Tack på förhand!