För tänderna är det väl sak samma, och visst är det mycket socker i, men det har blivit nån slags hajp att påstå att frukt är lika onyttigt som godis. Självklart är det 100 ggr bättre att ge torkad frukt. De innehåller en massa fibrer, mineraler, antioxidanter och vitaminer. Sen är vissa vattenlösliga vitaminer som C-vitamin något som finns mindre av i torkad frukt ännu färsk men det finns ändå en hel del. Vidare får man välja sin torkade frukt. Aprikoser, äpplen, russin, plommon, fikon, bär, mango och papaya är bra exempel medan t.ex. ananas och bananer är sämre alternativ då de innehåller extremt mycket tillsatt socker eller är friterade. Sen bör man köpa ekologiskt, vindruvor är extremt besprutade och halten blir inte mindre i russin... Om man tänker på detta med att hålla jämn blodsockernivå så kan man ge torkad frukt efter maten, då blir det inte samma glukospåslag. Vidare är det i torkade äpplen och bär betydligt mer fruktos än glukos och därmed inte samma glukospåslag då fruktosen går direkt till levern. Vi köper ekologiska torkade blåbär och aprikoser, det är vår minstes favoriter.