elinaehn skrev 2013-12-19 10:03:48 följande:
öppen för alla era tankar! är pepparkakscheesecake svårt att göra? krävande?
Samma fråga om vit kladdkaka?
Smörgåsar är också helt ok, kan ju gärna ha lite av varje
pepparkakschesecake är inte så krävande lite disk dock :P.
här är ett recept som rymmer 2 små aluminiumformar, minsta storleken. för en vanlig springform så skulle jag ta 1,5 gånger receptet nedan =).
2 äggvitor,
2 äggulor,
150g creme chese (typ philadeplhia) naturell.
ca 50g smör
ca 200g pepparkakor (beroende på hur tjock botten man vill ha) (krossade i t ex en matberedare)
2dl socker
kanel efter smak ca 2tsk.
2dl vispgrädde
1) Vispa äggvitorna pösigt och lägg dem sedan i en skål.
2) vispa grädden.
3) Blanda chreme chese, socker och äggulor i en skål.
4) smält smöret och blanda med hälften av pepparkakskrosset.
5) tryck ut pepparkakoskrosset blandat med smöret i botten av formen.
6) blanda creme chese smeten i grädden och vänd sedan ned äggvitorna försiktigt.
7) häll smeten i formen över botten.
8) strö krossade pepparkakor över och ställ in i frysen.
9) efter minst 4-6 timmar i frysen (helst över natten) så gluffsa!
=).