Laktosintolerans/Mjölkproteinallergi
Har nyligen försökt påbörja en ny kost. Helt fri från mjölk och soja (sägs att soja inte är bra för mjölkproteinallergiker). Jag tål ingenting mera. Men skillnaden jag märker mellan vanlig mjölk och laktosfri är att jag mår bättre av laktosfritt. MYCKET.. men oftast så räcker inte det. Har märkt att jag ändå får byta till att bli helt fri från även mjölkprotein.
Vanlig mjölk = Extrem smärta, gasig, "bubblig" i magen. Hela magen får som en explosion
Laktosfritt = Endast "bubblig" och lite gasig
Mjölkfritt = Normal stämning i magen
Detta tester har jag genomfört själv då jag är fruktansvärt spruträdd. Tog en vecka med vanlig mjölk till frukost,lunch,middag som i vanlig ordning = extremt smärtsamt för magen och mitt psyk.
Provade nästa vecka laktosfritt = Mådde prima!
Märkte en stor skillnad.
Men nu för tiden så har jag inte lyssnat någe mer på min kropp. Har blivit så trött på att inte kunna äta en enda rätt utan att ta tablett eller får ont. Jag känner mig begränsad och isolerad i min "sjukdom". Jag har inte ens vant mig och det har tagit ca 2-3 år nu.
Första gången jag märkte av min laktosintolerans satt jag på en middag med en vännina. Hon har diagnos på laktosintolerans och jag sa hur det kändes i magen efter att jag åt Carbonara. Hon sa direkt att det var laktosen som spökade. Kändes exakt som för henne.
Så jag är inte i psyktillstånd som får mig att tro att jag är sjuk. Jag behöver inte ens veta om det är vanlig mjölk i, det märker jag på min mage.
Men nu som sagt med tiden så har jag märkt att jag inte tål något alls med mjölk i. Räcker med laktosfritt så tumlar magen om. Jag är trött på att min mage aldrig får lugn och ro numera..
Okej, förlåt för denna text, ville bara att ni skulle få veta exakt vad som pågår så ni inte behöver påminna mig om att gå ner till sjukan, för dom här testerna har jag haft ett X antal gånger. :)
Nu undrar jag bara hur man kan leva ett liv som detta? Havredrycken är väl helt okej, men hur ska jag leva utan oboy? Jag älskar oboy. Och det går väl inte göra oboy på havredryck?
Någon mer som har samma extrema problem som jag? Kanske någon som är ännu värre = gluten?