• Suzana64

    Även vi föräldrar kan ha en ”komma ut-process”

    Att vara förälder till ett hbt-barn kan ge upphov till frågor och tankar som man behöver bolla med andra vuxna i samma situation. Där ”alla vet vad det handlar om”, där man kan ge och ta, lära sig nytt eller få större insikter. Detta oavsett barnets ålder; en gång förälder, alltid förälder.


    Det är också klart att även vi föräldrar kan ha en ”komma ut-process”. Att få ha denna process i ett sammanhang med andra föräldrar i samma situation är ovärderligt. Vi ventilerar inte alla våra känslor och tankar med våra barn. Barnen/ungdomarna har sina sammanhang, vi föräldrar har våra. Att ha ett eget vuxennätverk kan i hög grad underlätta för oss i kontakt med familj och omgivning.


     


    Därför startar jag ett nätverket. Ett nätverk för föräldrar till barn som inte identifierar sig som heterosexuella, oavsett barnets ålder. Är du förälder till Htb barn. Maila gärna till [email protected] eller skriv här om din erfarenhet, tankar,bra och dåliga dagar. Mvh

  • Svar på tråden Även vi föräldrar kan ha en ”komma ut-process”
  • SannaM

    Har du haft någon kontakt med "Stolta föräldrar till hbt-barn"? Medlemsgrupp inom Rfsl, fungerar även som ett nätverk vad jag förstår. Stockholmsområdet visserligen, men ja, tips i alla fall.


    minasannaord.wordpress.com // lärare ~ normkritiker ~ lesbisk svenssonmamma
Svar på tråden Även vi föräldrar kan ha en ”komma ut-process”