GI-recept och tips
Jag och min sambo har ätit GI-mat i ungefär 6 månader nu. Mest för att vi mår bra av den maten (men också ett sätt för mig att komma tillbaks till normalvikt efter senaste graviditeten). Vi är inte stenhårda, har inte kört de olika faserna att gå från 0 kolhydrater till lite mer kolhydrater. Vi har en son på snart 3 år, så många av de rätter vi äter gör vi så att det passar honom också! Kort och gott, vi gillar GI-maten och äter oftast därefter. Nu skulle det vara kul att hitta lite nya recept och idéer, så om ni är fler där ute som äter GI-inspirerad mat, skriv era mattips och recept.
Jag kan ju börja med några rätter som är poppis här hemma!
GI-lasange, www.recept.nu/ulrika_davidsson/varmratter/kottfars/gi_lasagne/
Chili con carne med sallad, www.recept.nu/jamie_oliver/varmratter/kottfars/jamie_olivers_chili_con_carne/
Kyckling med varm grekis sallad och quinoa (Klara Desser)
Ratatouille med fetaostcreme (Saltå kvarn)
Broccolisoppa med skinka och pinjenötter (Saltså kvarn) och Ola Laurtizsons GI-bröd