Jag har haft problemet länge, kan ibland jag känna hunger men det är aldrig den där "normala" hungern eftersom jag inte känner av det förrän kroppen mår riktigt uselt, jag blir yr, svag, fryser, darrig och blir illamående, ser dåligt osv. Så då antar jag att det gått ett steg förbi hunger och att kroppen skriker efter mat? Så kan det bli ofta och för att undvika det äter jag efter klockan men ibland är det svårt att hålla exakta tider, speciellt som jag kan glömma bort det om jag är upptagen med något.
Och det är väldigt svårt att veta vad som är lagom mycket mat när man äter utan att känna riktig hunger och när man blir mätt snabbt. Men jag måste ju få i mig mat...
Det här med smakerna har varit länge, länge, flera år faktiskt, men det har blivit värre och värre och nu känner jag knappt inte smaken av t.ex. knäckebröd, paprika, tomat, gurka, harricovert, kikärtor, yoghurt, kvarg,äpplen, smoothies och ja, det alla mesta faktiskt. Och det jag känner smak av smakar inte gott och annorlunda mot förut.
Använder jag sambal oelek kan jag ta 1-2 msk till en portion mat plus en massa andra kryddor. På gröten äter jag säkert minst 2 msk kanel för att det ska smaka något. I kvargen tar jag ett par tsk vaniljpulver (ren vanilj) plus en hel del stevia för att känna någon smak.Saltar väääldigt mycket och jag vet att det inte är bra men kan inte hejda mig. Det känns inte bra att behöva överdosera så mycket men det blir svårt att motivera sig till att äta om allt smakar som papper.
Lukterna har jag inte tänkt på, faktiskt ska ha lite koll på det.
Jo , jag är lite underviktig. Har ett BMI runt 14 just nu.